Kirepültek a „Csibék”

Lakatos László, és jónéhány tanítványa a 2014-ben megkezdett közös munka végéhez ért.


 

Legidősebb utánpótlás együttesként mindig ott van az edzők, és játékosok fejében, hogy hamarosan itt a vége. No, persze nem a kézilabdás pályafutásnak, hiszen amennyiben jól sikerültek a nevelő évek, úgy az – sportban használatos, csúnyán szólva – a „kiöregedés” után kezdődik csak igazán.

Mindazonáltal a 2021/2022-es szezon végén az Eszterházy SC ifjúsági alakulatánál is felcsaptak az érzelmek, hiszen idén nem csak több játékos búcsúzik utánpótlás korától, hanem a társaság edzője is. – Érzelmekkel teli utolsó mérkőzésünkön a vereség ellenére, nagyon jól vizsgázott a csapatom – kezdte ifiedzőként utolsó értékelését a DKA elleni szezonzárót követően, Lakatos László.

– Sok hiányzónk volt ezen a mérkőzésen is, hiszen Barta Adelinda és Fodor Ivett sérülés, Zákányi Blanka betegség, míg Barabás Roxána iskolai elfoglaltság miatt nem tudott velünk utazni. Jól kezdtük a találkozót, jó dinamikával és eredményesen támadtunk, de a védekezésben tapasztalt figyelmetlenségeinket könyörtelenül kihasználták az akadémisták. Öt perccel a félidő vége előtt még vezettünk, ám a huszonhárom lőtt gól sem volt elég, hogy előnnyel forduljunk.

A folytatásban már időnként akadozott a támadásépítésünk is, azonban tartotta magát a csapat. Ezen a mérkőzésen nem ez jelentette a problémát, és talán nem is a védekezés, egyszerűen rossz napot fogott ki a kapusunk. Harmincnyolc lőtt góllal sem tudtuk a magunk javára fordítani a találkozót. Kovács Dóra védekezésben, Romány Kinga támadásban és védekezésben is jól teljesített. Tóth Abigél góllövésben jeleskedett, Kóczián Eszter pedig kiemelkedő teljesítmény nyújtott. A mérkőzés embere ezúttal Ficzere Ágnes volt gólerősségével és védekezésével.

Ezzel a találkozóval sokunk életében lezárult egy nagyon szép és szerintem, sikeres szakasz. Sokan távoznak a csapatból továbbtanulás és korosztályváltás miatt. Nekem is ez volt az utolsó idényem, és bár ez az év sok keserűséget adott, csak örömmel és jó szívvel tudok gondolni a közösen eltöltött évekre. 2014. Január hetedikén volt az első edzésünk, igaz, az évek alatt sokat változott és formálódott a csapat, de a mag végig együtt maradt. Bebizonyítottuk, hogy Egerben is lehet színvonalas utánpótlás-nevelés női vonalon is. Fiatal és ambiciózus kollégák kezébe kerül, vagy már került is ez a staféta, így biztosítottnak látom a jövőbeni fejlődést is. Most fáj ugyan, hogy a “Csibék” felnőttek és kirepülnek, de köszönöm nekik a szép éveket, amit együtt töltöttünk. Köszönöm a szülőknek, az egyesületemnek, és a kollégáknak a támogatást, nélkülük nem tartana itt az utánpótlásunk!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 22. forduló
DKA – Eszterházy SC 40-38 (26-23)
Vác, DKA Sportcsarnok, 50 néző.
ESC: Kovács A. – FICZERE Á. 10, TÓTH A. 8, Jurmann 4, ROMÁNY 6, Dohány V. 2, Lénárt E. 2. Cs.: KOVÁCS D., KÓCZIÁN E. 4. Csomós A. 2, Nagy E., Losonczi A., Szabó S., Lászlófi Sz. Edző: Lakatos László.

 

A 22. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – FKSE Algyő 30-35
Gödi SE – Kézilabda Szeged SE 36-31
DVSC Schaeffler II. – Tempo KSE 38-32
ENUSE – Debreceni Sportcentrum SI 26-31

 

 

Fenyves Balázs, 2022.05.23.
(FOTO: Balogh Tibor)