Kobela Tamara TDK-t nyert

Felnőtt csapatunk kiválósága a pályán kívül tanulmányaiban is bizonyította rátermettségét.


 

Hogy mi minden férhet bele egy hét pihenésbe? Jó kérdés, mindenesetre az Eszterházy SC felnőtt csapatának egyik tagja nem alvással, wellness-szel, vagy csak szimplán pihenéssel töltötte az elmúlt hetet, hanem kőkemény tanulással és felkészüléssel.

A hét közepén rendezték ugyanis a 2018/2019-es tanév intézményi Országos Tudományos Diákköri Konferenciáját (OTDK), sporttudomány szekcióban pedig Kobela Tamara is az előadók táborát erősítette. Hogyha pedig már ott volt, mi más is lehetett volna sportolóként átlövőnk vágya, minthogy első helyezést érjen el. Nos, jelentjük, Császár Attilával holtversenyben ugyan, de megnyerte a TDK Eszterházy Károly Egyetem intézményi versenyét az egri kézilabdás.

– Hogy őszinte legyek, százmillióezer százalékban meglepett, hogy első helyen végeztem, mert annyira izgultam, hogy emiatt nem éreztem jónak az előadásomat – emlékezett vissza a szerdai napra Kobela Tamara.

– Persze, nagyon örülök az elismerésnek, és annak, hogy a sok befektetett munka ezúttal is meghozta gyümölcsét, mert elhiheti mindenki, nagyon sokat kellett dolgoznom, hogy időben elkészüljek a tudományos munkával. Az egész egyébként szeptember közepén, a tanév elején merült fel ötletként, amikor dr. Bognár József intézetvezető iránymutatása alapján jelentkeztem a TKD-ra. Nem mondom, hogy nem féltem egy kicsit a kihívástól, de izgalmasnak találtam a feladatot, ezért mihamarabb munkához láttam. Témámat a szülők értékrendszerének kapcsolódása az iskolai testneveléshez címmel választottam, amiben azt vizsgáltam, hogy a szülők hogyan vélekednek az iskoláról, a sportról, a testnevelés órákról, illetve a testnevelőkről, és mindez miként befolyásolja a gyerekek sport iránti elkötelezettségét. Nem mondom, hogy az előadásom előtti négy-öt napban sokat aludtam volna, mert éjszakába menően dolgoztam, de megérte, és büszke vagyok rá, hogy ezzel az első hellyel az országos döntőben is képviselhetem az egyetemet.

Az egri TDK első helyezéshez természetesen mi is gratulálunk Kobela Tamarának, ezzel kapcsolatosan pedig ismételten megjegyeznénk az általunk nagyon sokszor használt, és mint kiderült, ismét jogosnak bizonyuló mondást, miszerint az iskola és az élsport igenis megfér egymás mellett.

 

 

Fenyves Balázs, 2018.11.30.