Kőkemény edzőmeccsek jönnek

Nyolc felkészülési mérkőzés már biztos, és az is, hogy ezek közül egy sem lesz sétagalopp.


 

Hétfőn délelőtt a nyári felkészülési időszak második hetét kezdte el az Eszterházy SC felnőtt együttese, így az összesen héthetes alapozás első szakaszát máris teljesítette a társaság. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a nehéz fizikális tréningek mellett előbb-utóbb megjelennek az edzőmeccsek is, ezen a héten pedig már pályára is léphetnek egy ilyenen a lányok.

A nyár első felkészülési találkozóját az NB I/B keleti csoportjában szereplő Hajdúnánás otthonában rendezik, méghozzá csütörtök délután. Az összecsapás több okból is pikánsnak ígérkezik, már csak abból a szempontból is, mert a szeptemberi bajnoki rajt során is ugyanezt a párosítást láthatjuk.

A következő héten már hazai környezetben is megtekinthetjük az egyetemistákat. Szerdán az első osztályú Kisvárda, míg csütörtökön a másodosztály nyugati csoportjának egyértelmű bajnokaspiránsa, a Budaörs gárdája látogat a Leányka útra. A Kisvárdával egy héttel később idegenben is összecsapnak majd Leiner Bernadették, majd két nap múltán két élvonalbeli együttessel egyetemben Békéscsabán vár mini torna a csapat tagjaira.

A Kisvárdához hasonlóan a Hajdúnánás és a Békéscsaba ellen is dupláznak a lányok, utóbbinál ugyanakkor Szeghalom, Zsadányi Sándor szülőhelye szolgál helyszínül. Ez összesen nyolc edzőmérkőzés, és szeptember elején egy ellenfelet még mindenképpen szeretne lekötni az egri szakvezetés, jelenleg azonban ez a nyolc meccs a biztos.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a járványügyi helyzet, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség mérkőzés rendezési ajánlása nem tiltja nézők fogadását a találkozók során, így az Eszterházy SC vezetése sem gördít akadályt szurkolóink személyes jelenléte elé. Mindez azt jelenti, hogy további korlátozó rendelkezésig, szeretettel várjuk az érdeklődőket hazai mérkőzéseinkre, legelsőként tehát jövő szerdán.


 

Az Eszterházy SC nyári felkészülési mérkőzései:

Hajdúnánás SK (NB I/B) – Eszterházy SC
Hajdúnánás, július 30., csütörtök, 18.00

Eszterházy SC – Kisvárda Master Good SE (NB I)
Eger, Eszterházy-csarnok, augusztus 5., szerda, 17.30.

Eszterházy SC – Moyra-Budaörs Handball (NB I/B)
Eger, Eszterházy-csarnok, augusztus 6., csütörtök, 17.30.

Kisvárda Master Good SE – Eszterházy SC
Kisvárda, augusztus 12., szerda, 16.30.

Felkészülési torna, Békéscsabai ENKSE (NB I), Boglári Akadémia-SZISE (NB I)
Békéscsaba, augusztus 14-15., péntek, szombat

Eszterházy SC – Hajdúnánás SK
Eger, Eszterházy-csarnok, augusztus 19., szerda, 17.30.

Békéscsabai ENKSE – Eszterházy SC
Szeghalom, augusztus 28., péntek, 16.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.07.28.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)