Komoly hullámvasút a rangadón

Hiába vezettek már hattal is Harsányi Kálmán serdülői, Barta Zsófi sérülése után fordított, és végül simán nyert a Gyöngyös.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Az előrehozott harmadik fordulóban a bajnokság toronymagas esélyeséhez, a Gyöngyöshöz látogattunk. Betartva a taktikai elképzeléseket, jó védekezéssel, egyszerű, de gyors kézilabdát játszva, jó döntéseket hozva, úgy érzem, sikerült meglepnünk ellenfelünket és mi irányítottuk a játékot az első félidőben. A huszonharmadik percben már 15-9-re is vezettünk, amikor csapatunk irányítója, Barta Zsófi megsérült. Sajnos ez rányomta a bélyegét a folytatásra, ezen a meccsen ugyanis már nem tudtuk őt pótolni. Ettől függetlenül, mivel az első félidei védekezésünk több, mint rendben volt, így a szünetre 16-13-mal fordultunk.

A folytatásban ellenfelünk fokozatosan utolért bennünket, a negyvenhetedik percben pedig a vezetést is átvette. Az utolsó tizenkét minutumot 23-23-ról kezdhettük meg. Ebben a periódusban nagyon szépen összeállt a gyöngyösiek védekezése, mi pedig nem tudtunk sebességet váltani, így kijött az életkorbeli, magasságbeli és méretbeli különbség. Ahhoz persze, hogy kilencgólos verseség lett a dologból, a mi teljes szétesésünk is kellett. Sajnálom a történteket, többet érdemeltünk volna, de ilyen ez a sport. Volt olyan periódusa a meccsnek, amikor nagyon jól néztünk ki, magas színvonalon kézilabdáztunk és elképzelhetetlen volt ez a végeredmény. Természetesen nem történt tragédia, jó úton járunk, sok olyan pozitívum volt a játékunkban, ami nagyon bíztató a jövőre nézve.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 4. forduló
Gyöngyösi KK – Eszterházy SC 33-24
Egri gólszerzők: Viszokai Viktória, Keller Petra, Tóth Szabina 6-6, Kocsmár Orsolya 3, Soltó Julianna, Ficzere Melinda, Szőcs Nelli 1-1.

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.12.