A körcsarnokban is lesz még jegy

Az FTC mestere, Elek Gábor is elismerően beszélt az Eszterházy SC-ről, és egyáltalán nem becsüli le szerdai házigazdáját.


 

K&H Liga, 13. forduló
Eszterházy SC (14.) – FTC-Rail Cargo Hungaria (2.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, január 9., szerda, 18.00.
V.: Őri Erika, Pozdena Erika.
Jegyár: Egységesen 1.500 forint.

 

Nem véletlenül egészítettük ki szokásos meccsbeharangozó formulánkat a jegyár információval, hiszen kedd estig nem fogyott el minden belépő a szerdai FTC-Rail Cargo Hungaria elleni K&H Liga-meccsre.

Mindez azt is jelenti, hogy a találkozó helyszínén, avagy a Kemény Ferenc Sportcsarnokban is lehet még tiketteket vásárolni, de kevesebb, mint száz darab maradt, szóval, aki eddig nem gondoskodott a körcsarnokba történő bejutásáról, annak sietnie kell.

Hogyha már technikai információkkal kezdtünk, akkor azzal is folytassuk! Négy nap telik el holnapig a hétvégi Győr elleni összecsapás óta, ezért még élénken bennünk élhet az emlék a beléptetéssel és szurkolói renddel kapcsolatosan. A mérkőzés ugyanúgy 18 órakor kezdődik, és a létesítmény kapui is hasonlóan 16.30-kor nyitnak ki. A lelátón történő elhelyezkedés sem változik, amiről az előző héten az ETO elleni felvezetőnkben részletesebben is írtunk.

Ami ezúttal viszont változást jelent, az az ellenfél. A tavalyi bajnokságot egyetlen góllal elbukó Ferencváros attól függetlenül, hogy nem BL-címvédőként érkezik a hevesi megyeszékhelyre, még legalább annyira népszerű alakulat, mint a Győr. Városunkban nagyon sok fradista érzelmű személy lakik, és egyébként is, legyen az bármilyen nem, és bármilyen sportág, a Fradi, az Fradi.

Ennek apropóján hasonló érzésekkel várhatjuk a szerda esti találkozót, mint a szombatit, a kérdés csupán az, lehet-e ismét olyan jó helytállásról beszélni? – Jó kérdés, mert még soha nem játszottunk egymás után két ilyen meccset, ami bizony elég sokat ki is vett a lányokból – vágta rá a kérdésre Debre Viktor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Ami ismét plusz motivációt jelent az a hazai pálya, és a telt ház, most már ugyanis a lányok is tudják, milyen érzés ilyen csapat ellen, ilyen közönség előtt pályára lépni. Ilyenkor mindenki elfelejti minden problémáját, és odateszi magát száz százalékban. A lélektan is ugyanaz, mint a Győr ellen, minden azon fog múlni, mennyire hisszük el, hogy ki tudunk adni magunkból mindent, illetve, hogy meg tudjuk nehezíteni ellenfelünk dolgát. A közönség ilyenkor hálás, és, amikor azt látja, hogy a kis csapatunk mindent megtesz, akkor azt észreveszi és megjutalmazza. Szurkolóink segítségével pedig megint egy jó mérkőzést játszhatunk.

Az, hogy megint jó mérkőzést játsszanak a lányok, bizonyosan nagyon sok egri szurkoló kívánságában benne foglaltatik, más kérdés, hogy a realitás talaján maradva, semmi sem garantálja, hogy újból sikerül ilyen fantasztikus félidőt produkálni a másik magyar „kirakatcsapat” ellen.

Akárhogy is, a hétvégi teljesítmény a fővárosiak figyelmét is felkeltette, de nem csak ez a hatvan perc, hanem az a fajta ideológia is, amit az egyetemista klub képvisel. – Talán nem meglepő, de rendkívül szimpatikus számomra az Eszterházy törekvése, hogy fiatal magyar kézilabdázókkal próbál eredményes lenni az NB I-ben is – vélekedett az egri gárdáról megkeresésünkre Elek Gábor, az FTC mestere.

– Láttam a Győr elleni mérkőzésüket, lendületes, gyors játékot igyekeznek megvalósítani, és az ETO ellen ez kifejezetten jól is ment nekik. Ettől függetlenül számunkra csak a győzelem az elfogadható Egerben, de nem szabad lebecsülnünk egyetlen ellenfelünket is. Bízom benne, hogy sokakat megmozgat az összecsapás és sok néző előtt, jó hangulatban léphetünk pályára.

Elek Gábor tehát hízelgően fogalmazott a holnap esti házigazdával kapcsolatosan, és, ha már sok nézőben bízik, akkor örömmel tájékoztathatjuk ezúttal is a Fradi trénerét, hogy nagyon úgy néz ki, ezúttal is összejön a telt ház. De ehhez még néhány jegy gazdára vár, tehát csak ismételni tudjuk önmagunkat, tessenek időben érkezni!


 

A 13. forduló további párosításai:

2019. Január 9., szerda
18.00.: EUbility Group Békéscsaba – Győri Audi ETO KC
19.00.: Siófok KTC – Alba Fehérvár KC

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.08.
(FOTO: Kakuk Dániel + 24.hu)