Közel a bravúrhoz

Molnár Nikolett hiányában, Lakatos László meccselt, és törte meg majdnem a serdülő bajnokságban listavezető Algyő hibátlan mérlegét.


 

Lakatos László, az Eszterházy SC serdülő csapatának megbízott edzője: – A veretlen listavezető ellen teher nélkül próbáltam pályára küldeni a lányokat, hangsúlyozva azt, hogyha fegyelmezetten játszunk, meglepetést is okozhatunk. Jól kezdtük a mérkőzést, fegyelmezetten és erőszakosan védekezve, amihez Kovács Adrienn szárnyalása a kapuban remek alapot nyújtott. Támadásban ötletesen és pontosan játszottunk, így a huszadik percig teljesen partiban voltunk a hazaiakkal. A félidő végjátéka viszont nem rólunk szólt, a támadási hibáinkat az ellenfél gyors gólokkal bűntette meg. A legnagyobb különbség a szünetben alakult ki a két csapat között, nem volt még vége ugyanakkor a találkozónak, mert a lányok nagy hittel és akarattal mentek neki a folytatásnak. A kapuban most Várallyay Virág remekelt. Fokozatosan dolgozták le a hátrányt a lányok, ebben az időszakban a védekezésünk még egy szintet lépett előre, hiszen huszonhat perc alatt nem kaptunk csak hat gólt. Ekkor egyetlen találattal voltunk lemaradva, sajnos azonban a hátralévő időben négyszer voltak eredményesek a hazaiak, mi viszont már csak egyszer. Mindkét félidőben a rövid végjátékokat vesztettük el, ami végül vereséggel járt.

Egyénileg dicséret illeti mindkét kapusunkat, nagyon jól teljesítettek az egész mérkőzésen. A védekezésünk a végjátékok kivételével nagyon magas szinten működött, ami a csapat egységességét bizonyítja. A mezőnyben Kócián Eszter nagyon jó karmesternek bizonyult, dicséret illeti Dröszler Kittit, Nagy Zóját és Szabó Kittit is. Lászlófi Szofi beállós és átlövő pozícióban is kiemelkedően teljesített, akihez csatlakozott Koncz Regina is kimagasló védekező munkájával, és pontos, hibátlan lövéseivel. Gratulálok a lányoknak fegyelmezett és lelkes munkájukért, jó volt ma velük meccselni.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 14. forduló
FKSE Algyő – Eszterházy SC 27-23 (17-10)
Egri gólszerzők: Koncz Regina 5, Kóczián Eszter, Lászlófi Szófia, Nagy Zója, Dröszler Kitti 4-4, Szabó Kitti 2.

 

A 14. forduló további eredményei:

Ferencvárosi TC II. – XVI. Kerületi MSE 25-19
Kézilabda Szeged SE – Szentendrei NKE 30-21
DVSC Schaeffler II. – Gödi SE 39-16
Tempo KSE – Gyömrői KA 23-23
Kecskeméti NKSE – Kazincbarcikai KSE 29-33

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.15.