Kozma Tünde is nálunk folytatja

Az NB I/B-ből kieső Hajdúnánás csapatából érkezik pótlás a távozó Leiner Bernadett helyére.


 

Egy évvel ezelőtt remek húzásnak bizonyult, hogy olyan együttesből erősít kulcsposztra az Eszterházy SC felnőtt alakulata, amely búcsúzni kényszerült az NB I/B-s mezőnytől. Nyilvánvalóan azonban nem ez volt a következő kapus pozícióban szereplő játékos szerződtetésének háttere, hiszen már korábban sikerült megállapodni Kozma Tündével, mint, hogy eddigi klubja, a Hajdúnánás kiesett a másodosztályból.

Ettől függetlenül bízunk benne, a párhuzam az egyetemisták legújabb szerzeménye, illetve a felvezetőnk gondolataiban megjelenő Nagy Éva között a pályán is testet ölt majd a következő szezonban, mindenesetre tény, az öt esztendő múltán távozó Leiner Bernadett pótlására a most hétfőn huszonharmadik életévét betöltő kapus jelenthet megoldást.

Ami az ESC legújabb igazolásának korábbi állomáshelyeit illeti, debreceni nevelésként a Debreceni Sportcentrum, valamint a DVSC egyesületeiben töltött egy, valamint négy idény után következett a már említett Hajdúnánás, amely együttesnél így szintén négy évadot húzott le az idő közben Hajdúböszörményben kettős játékengedéllyel is szereplő „portás”. Így jutottunk el mostanáig, és az Egerbe érkezésig, aminek hátteréről érdeklődtünk. – Fogalmazzunk úgy, hogy kölcsönös volt a megkeresés Zsadányi Sándorral, én pedig mindenképpen örültem a lehetőségnek, mert már kezdettől fogva úgy gondoltam, ebben az évben váltani szeretnék – fogalmazott portálunknak adott első interjújában az Eszterházy SC új játékosa, Kozma Tünde.

– Az egri szereplés mérföldkő lehet pályafutásomban, hiszen egyértelműen magasabb szintről beszélünk, ráadásul az egyetemi tanulás lehetősége is fontos az életemben. Újdonságot jelent majd számomra, hogy most először költözök el otthonról, Hajdúnánás ugyanis elég közel volt Debrecenhez. Ennek ellenére egyáltalán nem éreztem magam idegen helyen, amikor Egerben jártam. Eddigi benyomásaim szerint, profi körülmények fogadnak majd, és emellett családias, baráti légkör, emiatt is várom már, és van bennem drukk a felkészülés kezdetével kapcsolatosan. Szeretném a pályán is a leggyorsabban felvenni a versenyt, és hasznos tagja lenni a csapatnak, úgyhogy tényleg remélem, szép éveket tölthetek majd eszterházys játékosként.


 

Nyári játékosmozgás az Eszterházy SC felnőtt csapatában:

Távozók (6 fő):
Csomós Anna, Romány Kinga (mindkettő Borsod Sport Klub-Miskolc, NB II), Györfi Dóra (?), Kuti Bettina (?), Leiner Bernadett (?), Lengyel Eszter (?)

Érkezők (3 fő):
Hadnagy Fanni (Vasas SC, NB I), Kozma Tünde (Hajdúnánás, NB I/B), Szondi Zsófia (Vác, NB I)

Szerződést hosszabbítottak: (14 fő):
Alaxai Zoé, Balogh Panna, Bató Lili, Barta Adelinda, Bernát Dorina, Fodor Ivett, Jurmann Gréta, Kiser Panna, Nagy Éva, Pankotai Luca, Szeberényi Flóra, Szecsődi Laura, Tóth Abigél, Zákányi Blanka

 

 

Fenyves Balázs, 2022.06.16.