Kunhegyesi és balassagyarmati mondatok

Avagy klubunk U13-as és U11-es együtteseinek legutóbbi bajnoki beszámolói.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC I. U13-as csapatának edzője: – Nem olyan teljesítményt láttam ezen a napon, mint amit vártam. A lányok mindkét meccsen fáradtan és hitetlenül léptek a pályára. Az első mérkőzés harmincadik percéig csak úgy fent voltunk a pályán, így az utolsó tíz percet mínusz ötös állással kezdtük el. A hajrára viszont összekapta magát a csapatom, így sikerült megfordítani a mérkőzést.
A második találkozón reméltem, hogy innen tudjuk folytatni, de sajnos ugyanaz történt, mint az első meccsen. Voltak periódusaink, de a végén egyel alulmaradtunk. A nap pozitívuma csak az volt, hogy az első mérkőzésen megmutatták a lányok a küzdeni tudásukat. Természetesen a második meccsen is voltak szép megmozdulások, de csapatszinten nem remekeltünk védekezésben, támadásban pedig bátortalanok voltunk. Emellett a sok kimaradt helyzetünk sem könnyítette meg a dolgunkat.

Koszorús Levente, az Eszterházy SC II. U13-as csapatának edzője: – Megrángattuk az oroszlán bajszát, ugyanis egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Gyöngyössel. Végig partiban voltunk, sőt, a vége előtt öt perccel még vezettünk, és ötletes játékkal rukkoltunk elő, de sajnos mégis egygólos vereséggel zártuk az első mérkőzést. Minden pozícióból veszélyesek voltunk az ellenfél kapujára. Nagyon büszke voltam a lányokra. Ebből a csatából merítve, bíztam benne, hogy nagy önbizalommal telve játsszuk le a második mérkőzésünket. Amíg bírtuk erővel, addig így is történt, de sajnos kezdtünk fáradni, ezáltal magunkra húzni az ellenfelet. A végén mind fizikailag, mind lelkileg szétesve mentünk bele az utolsó öt percbe, de sajnos nem bírtuk a végét, ezért kettő góllal kaptunk ki a hazai csapattól. Hasznos volt számunkra ez a forduló.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U13, Sterbinszky Amália régió, 6. forduló
Karcagi SE – Eszterházy SC I. 13-16
Eszterházy SC II. – Gyöngyösi KK 19-20
Székács KE I. – Eszterházy SC I. 21-20
Eszterházy SC II. – Székács KE II. 15-17


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC U11-es csapatának edzője: – Jó hangulatban telt az utazás Balassagyarmatra, ahol első körben a Salgótarján csapata várt ránk. Tükörsima volt a meccs, ráadásul sokan góllal vagy gólokkal tudták segíteni a csapatot, ami mindig egy külön öröm. A második meccs, igazi „Dávid és Góliát” harcot hozott, hiszen a Balassagyarmati lányok valóságos óriások ebben a korosztályban. Nagyon rosszul kezdtünk, és a 0-6-os kezdés után ugyan küzdöttek a lányok becsülettel, de nem igazán tudták megnehezíteni a gyarmatiak dolgát. Már csak az ilyen meccsek miatt is, de meg kell tanulnunk tudatosan többet használnunk a széleket, mert azzal, hogy középen erőltetjük a támadásokat, nagyon megkönnyítjük a védekező csapat dolgát. Természetesen bőven lesz min javítani, de a lányok nagyon jól érezték magukat és ez a legfontosabb.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U11, Sterbinszky Amália régió, 5. forduló
Salgótarjáni Strandépítők – Eszterházy SC 2-27
Eszterházy SC – BSSE 1 8-13

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.14.