A legvégén fordított a Junior válogatott

Egygólos fővárosi vereséggel hangolt a szerdai, FTC elleni bajnokijára az Eszterházy SC.


 

Bajnokságon kívül ugyan, de a nemzetközi kupákban induló együtteseket leszámítva, minden K&H Ligás csapatnak meg kell mérkőznie a Magyar Junior válogatott együttesével, természetesen mindenfajta tét nélkül, az Eszterházy SC naptárába pedig a mai napra került be az összecsapás.

A Budapesten rendezett találkozó jó alkalmat jelenthetett az egriek szerdai, záró bajnokijára, amelyet szintén a fővárosban bonyolítanak le a már biztosan ezüstérmes Ferencváros otthonában. Más kérdés, hogy a szezon legvégén járva, továbbra is foghíjas kerettel szerepelnek az egyetemisták, és így volt ez most is.

Ami a találkozót illeti, jobban kezdett a házigazda, vagyis eléggé beragadt a rajnál Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, hiszen azt követően, hogy a meccs első góljait a Junior válogatott szerezte, a huszonegyedik percben már 10-4-nél tartottunk. Meglehetősen sok hiba jellemezte ekkoriban a vendégek támadójátékát, és ez meg is látszott az eredményességen.

Fordulás után aztán nagyot változott a játék, a harmincnyolcadik minutumban már döntetlen állt a táblán, és a folytatásban is aktívabbak tudtak maradni az egriek. Habár Pados Mónika egyenlítő találatát követően, rögtön vissza tudták venni a vezetést a hazaiak, ezek után zsinórban öt eszterházys gól érkezett, és máris a mieink mentek néggyel (17-21).

Egészen a hajráig úgy is nézett ki, tartani tudják előnyüket Sári Barbaráék, csakhogy a végjáték Golovin Vlagyimir csapatának sikerült jobban. Kevesebb, mint négy perccel a vége előtt így ismét jobban állt a vendéglátó, és bár a Pados Mónika, Borbély Márta kettős jóvoltából még egyszer sikerült megfordítani az állást, az utolsó percen belül Pál Tamara kettőt is berámolt az egri kapuba (a győztes találatot négy másodperccel a dudaszó megszólalása előtt).

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Nagyszerű felkészülési mérkőzést játszottunk a Junior válogatott ellen, de a végén kicsit kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Izgalmas meccs volt, és, amit láttam, azzal elégedett voltam.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Felkészülési mérkőzés
Magyar Junior válogatott – Eszterházy SC 27-26 (13-11)
Budapest, Elektromos Sportcsarnok, 100 néző.
V.: Kovács-Sebők S., Réti R.
EKESC: Győrffy – Bocsi 1, Iván E., Brettner 3, Sári 7 (1), Pados 8, Buzsáki 1. Cs.: Leiner – Bernát 1, Dohány V., Sepsi, Hanczvikkel, Borbély 5. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-1, 12. p.: 6-2, 18. p.: 8-4, 24. p.: 10-6, 36. p.: 16-15, 42. p.: 17-18, 48. p.: 18-22, 54. p.: 21-24.
Kiállítások (kétperces): – ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/5. ill. 2/1.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.13.
(FOTO: Kakuk Dániel, archiv)