Legyőztük a Vasast

Alighanem mindannyian elfogadnánk a mátraházi edzőmeccs végeredményét a bajnokság egymás elleni ütközetei után is.


 

Mindig pikánsabb felkészülési mérkőzésnek számít olyan riválissal szembeni, amely ellen a bajnokságban is egymásnak kell feszülni, a közös múlt miatt pedig a presztízs szempontjából sem nevezhettük lényegtelen összecsapásnak az Eszterházy SC felnőtt alakulatának soron következő edzőmeccsét.

Ahogyan azt korábban beharangoztuk, szombat délután rendezték a Vasas SC elleni találkozót, ami nyáron már a negyedik mérkőzést jelentette, ugyanakkor az első olyat, amikor nem az első osztályra készülő gárda volt a másik oldalon. A fővárosiak egyévnyi NB I-es szereplést követően, szeptembertől ismét a második vonalban lesznek érdekeltek, így akárcsak két éve, újra komoly rivalizálás kezdődhet a két klub között.

Ennek első felvonását jelentette a piros-kékek szokásos, mátraházi edzőtábora, amelybe sikerült beilleszteni egy ESC elleni csörtét is. Tekintve, hogy a nyári felkészülés negyedik hetének legvégén járunk, a fáradság most már extra szinten érezhető a társaságon, ennek ellenére ezúttal is szeretett volna jó benyomást kelteni, nem utolsósorban egy jót gyakorolni Zsadányi Sándor együttese.

Nos, a gyakorlás – hasonlóan a múlt szombati, Békéscsaba elleni meccshez – ezúttal is remekül sikerült, gyakorlatilag néhány percet leszámítva, végig a mieink álltak jobban. Az első félidőben olyan eredményt is feljegyezhettünk, amikor már hat góllal (16-10) jobban álltak az egyetemisták.

Tényleg szinte mindenki kiválóan muzsikált egri oldalon, igaz, egy teljesen jogos piros lap miatt kicsit főhetett a fejünk. Szeberényi Flóra egy angyalföldi lerohanás végén szabálytalankodott olyan mértékben, aminek eredménye csakis a végleges kiállítás lehetett, más kérdés, hogy a két szakvezetés, valamint a játékvezetők megbeszélték, hogy gyakorló meccsről lévén szó, a második felvonásban visszaszállhat a vétkes játékos.

Szünet után egyébként jött egy kis holtpont, vagy inkább úgy fogalmaznánk, hogy meglehetősen rapszodikusan alakult az eredmény. Fordulást követően, rögtön két Vasas-góllal már csak egy volt a különbség, majd jött zsinórban három hevesi találat (17-21), hogy aztán elérkezzünk 21-21-es álláshoz, amikor hosszú idő után egyenlíteni tudtak a piros-kékek. A negyvenharmadik percben már a vezetés is a másik oldalon volt (először a mérkőzésen), kicsivel később azonban egy remek, 6-1-es egri rohammal ismét sikerült levegőhöz jutni.

A végjátékban már nem volt pardon, nem engedte ki az előnyt a kezéből az Eszterházy SC, ami pedig külön öröm, hogy, akik pályára léptek, mind hozzá tudtak tenni a győzelemhez. Merthogy a vége plusz hármas különbségről árulkodik, ami a közelgő egymás elleni csatározás előtt, lélektanilag egészen biztosan nem mindegy, hogy így alakult. Legközelebb jövő pénteken, a Tempo KSE következik, ám immáron végre hazai környezetben.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Taktikai dolgokban sokat ki tudtunk javítani az előző három edzőmérkőzéshez képest, ráadásul nagyon jó volt a hozzáállás, és remekül szállt be mindenki, aki a cserepadról jött. Kozma Tündi rendkívül hatékonyan védett, miután a mai napon kapott negyven percet, emellett külön öröm, hogy Zákányi Blanka megint nagyon ügyes volt. Persze, nem szeretném egyesével kiemelni az embereket, mert mindenki jól teljesített, és ez nagyon pozitív a jövőre nézve.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Felkészülési mérkőzés
Vasas SC – Eszterházy SC 33-36 (15-18)
Mátraháza, V.: Csuka P., Kocsis O.
ESC: Nagy É. – Bernáth D. 2, Varjú 9 (1), Bató 1, Alaxai 7, Szeberényi 3 (2), Szondi 6. Cs.: Kozma – Kiser 3, Jurmann, Pankotai 2 (1), Tóth G., Zákányi 2, Kurmai 1. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 9/9. ill. 4/4.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 4 perc.
Piros lap: Szeberényi.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 12. p.: 6-7, 18. p.: 9-12, 24. p.: 10-16, 36. p.: 19-21, 42. p.: 23-23, 48. p.: 26-27, 54. p.: 30-31.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.08.06.