Lemostuk az Orosházát!

Nem túlzás a kifejezés, az idegenbeli rangadón aratott tizenhat gólos (!) győzelem ugyanis több mint kiütés.


 

A tavasz első rangadója. Így harangoztuk be a vasárnap esti Orosházi NKC – Eszterházy KESC másodosztályú bajnokit, amire előzetesen minden okunk meg is volt. Az őszi egygólos hazai győzelem után, igencsak kemény fellépésre kellett tehát számítani, mégis, hatalmasat csalódtunk.

Nem negatívan, gyorsan tegyük hozzá, hiszen a hét utolsó napján olyan kézilabdát mutattak be a lányok, amire egészen egyszerűen semmilyen ellenszerük nem lehetett a hazaiaknak. A találkozó legelején pedig még nem erre számítottunk, hiszen a vezetés megszerzését követően, rögtön fordítani tudott az ONKC.

Sokat mégsem kellett várni arra, hogy feljavuljon a kapusteljesítmény és a komplett védekezés, aminek köszönhetően, folyamatosan tudta növelni előnyét a vendég gárda. Az első félidő hajrájára állandósulni látszódott a plusz ötös differencia, igaz, több esetben is visszaengedte ellenfelét háromra az EKESC, a szünet azonban a két részeredmény között, négy találatnál érkezett.

A remekül sikerült első játékrész után, Debre Viktor hamar tudatosította tanítványaiban, hogy semmi sem dőlt még el, és, hogy a meccs fele hátra van. Nos, nem kellett ennyit várni a döntésre, gyakorlatilag ennek az időnek csak a felét, hiszen a negyvenötödik percre már tíz góllal vezettek Buzsáki Nikolették.

Akiben pedig esetlegesen még maradt bármiféle kétely, az ebben a pillanatban beláthatta, ezen a találkozón csakis egyetlen csapat nyerhet. A tetemes előny tudatában sem lassítottak az egyetemisták, akik elől és hátul is nagyot alkottak, az igazsághoz ugyanakkor hozzá tartozik, hogy ekkorra már teljesen megtörtek az orosházi játékosok.

A végig komoly fegyelmezettség, és koncentráció meg is hozta gyümölcsét, ami a mai napon negyven lőtt gólban mutatkozott meg. A hajrában legalábbis minden támadásából be tudott találni a listavezető, ezért még azt is elmondhatjuk, hogy a végére kialakult tizenhat gólos különbség (!) a mai összecsapás alapján egyáltalán nem lehet túlzás.

Nem várt nagyarányú diadallal tartja ezzel hárompontos előnyét az NB I/B keleti csoportjának éllovasa, egy olyan találkozó után, amelyen rengeteg jó egyéni teljesítményt láthattak az érdeklődők, és amelyre a továbbiakban igencsak lehet alapozni.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Meglepetés volt, hogy ilyen nagy arányban nyertünk, hiszen bár bíztunk a sikerben, de hogy ilyen különbséggel felül tudjuk múlni ellenfelünket, hát ez meglepett. Az elejét leszámítva végig mi vezettünk, a második félidő pedig teljesen simára sikeredett. Összeállt a védekezésünk, könnyű gólokat tudtunk lőni, amikor pedig elhúztunk, úgy gondolom, hogy feladták. Nagyon szép győzelmet arattunk egy olyan csapat ellen, amely azért sokkal nagyobb játékerőt képvisel, de ma egyszerűen ennyit engedtünk nekik.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 15. forduló
Orosházi NKC – Eszterházy KESC 24-40 (15-19)
Orosháza, 170 néző.
V.: Asztalos B., Bárkányi G.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi 1, IVÁN E. 7, KOBELA 1, HANCZVIKKEL 2, BUZSÁKI 10, SÁRI 10 (3). Cs.: Leiner – Molnár N., PETROVICS 3, Kovács F. 1, VESZTERGOMBI 4, Sepsi 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 5/3. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): – ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 12. p.: 5-10, 18. p.:8-13, 24. p.:11-16, 36. p.: 16-22, 42. p.: 18-27, 48. p.: 21-30, 54. p.: 22-36.

 

A 15. forduló további eredményei:

Pénzügyőr SE – Szentendrei NKE 28-35
Hódmezővásárhelyi LKC – Kispest NKK 36-31
Szent István OTP – Hajdúnánás SK 30-28
PC Trade Szeged KKSE – NKK Balmazújváros 31-20
Nyíradony VVTK – Gyömrő VSK 38-17
Kézilabda Szeged SE – Gödi SE 22-37

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.11.