Lezárták az UP-bajnokságokat

A szezon hátralévő részében úgynevezett tornarendezési időszakot jelöl ki a Magyar Kézilabda Szövetség.


 

Hónapokig csat kitolt határidőről volt szó, amikor a koronavírus miatt leállított utánpótlás bajnokság kapcsán adtunk hírt, azonban néhány napja megtörtént az, amire titkon mindenki számított. Nevezetesen, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes testülete úgy döntött, lezártnak tekinti az idei szezont a fiatalok számára. A döntésről, és annak hátteréről az mksz.hu alábbi közlemény szól:

 

„A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága a 2020/2021. évi valamennyi utánpótlás versenysorozatát befejezetté nyilvánítja, a csapatok számára azonban tornarendezési lehetőséget nyit meg a 2021. Május 22-e és június 30-a közötti időszakra. A döntés értelmében nem kerülnek megállapításra helyezések, nincsenek kiesők és feljutók az utánpótlás bajnokságokban, és nem szerzett automatikusan jogot a 2021/2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályába egy sportszervezet sem. A 2021/2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályaiban indulókról a Szakmai és Versenybizottság által megbízott ad hoc Besoroló Bizottság dönt.

A Szakmai- és Versenybizottság a 2020/2021. évi versenynaptárban 2021. Május 22. és június 30. napja között tornarendezési időszakot jelöl meg, melynek részletszabályozását későbbi határozatában teszi közzé. – A bajnokságok kényszerű felfüggesztése miatt, nagyon sok mérkőzés elmaradt, sok csapat edzeni sem tudott, így a bajnokságok azonnali újraindítása szakmailag sem lenne indokolható, és a szükséges számú mérkőzés sem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra – mondta el a döntés hátterét Rupp István, a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója. – Sok csapat azonban edzeni, majd játszani szeretne, ezért számukra versenylehetőséget biztosítunk a tornák által, hamarosan ezek részletszabályozását is közzéteszi az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága.”

 

 

Fenyves Balázs, 2021.05.04.