Magabiztos siker a cél

Vasárnap este az eddig mindössze egyetlen pontot szerző Göd otthonában gyarapítaná győzelmei számát az Eszterházy SC.


 

NB I/B, kelet, 10. forduló
Gödi SE (10.) – Eszterházy SC (2.)
Göd, Balázsovits János Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, november 28., vasárnap, 18.00.
V.: Dulai Ádám, Pisák Bence.

 

Amennyiben nem maradt volna el hetekkel ezelőtt az FTC U20 elleni mérkőzés, úgy most azzal vezethetnénk fel a Gödi SE – Eszterházy SC bajnokit, mint az őszi szezon utolsó idegenbeli fellépését. Miután azonban a zöld-fehérekkel szemben december 16-án lesz pótolva a korábbi meccs, így a vasárnap esti összecsapás után is kell még idén utazni.

Mindenesetre érdekes nap elé nézünk, tekintve, hogy a Balázsovits János Sportcsarnok egymás után három Göd-Eger találkozó helyszíne lesz. A sort Molnár Nikolett serdülői nyitják, majd közvetlenül ezt követően, ifjúsági csapatunk lép pályára, végül hat órától a felnőttek következnek. Értelem szerint, mindhárom esetben zárt kapuk mellett bonyolítják le a mérkőzéseket.

A gödiek az ősz folyamán összesen öt meccset tudhattak le, ezeket sem sok sikerrel. A Kecskemét, a Kispest, a Hajdúnánás, és a Szeged is meglehetősen simán intézte el a Pest megyeieket, az az egyetlen pont, amivel rendelkeznek, a Dunakeszi elleni remi során született. Ebből is látszik, papíron egyértelmű, hogy a mieink győzelmével kell végződnie a hétzárónak.

Ettől függetlenül ezt a csörtét sem szabad félvállról venni. Egészségügyi szempontból egy fővel már bizonyosan többen lesznek az egyetemisták, mint egy hete, hiszen a koronavírusból visszatérő Buzsáki Nikolett a héten már a sportorvosi engedélyét is visszakapta, így rutinos balszélsőjével kiegészülve készülhet az utazásra az ESC. Ezzel szemben Leiner Bernadett sérült bokája továbbra sem jött rendbe, így ezt az ütközetet is kénytelen lesz kihagyni, jövő héten ugyanakkor már szeretne visszatérni a pályára a Kispest elleni rangadón.

– A jövő hétvégével még ráérünk foglalkozni, először legyünk túl a gödi mérkőzésen, aztán hétfőtől majd beszélhetünk a Kispestről – fogalmazott az előttünk álló feladatokról Zsadányi Sándor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Egész héten keményen dolgoztunk, pontosan azért, hogy az évből hátralévő három találkozóra megfelelő állapotba tudjunk megérkezni. Papíron ugyan a Kispest, és az FTC elleni összecsapás is nehezebbnek tűnik, mint a mostani, de hiba lenne lebecsülni ellenfelünket. Azt gondolom, megfelelően felkészültünk a vasárnapi meccsre, amelyet magabiztos teljesítménnyel szeretnénk megnyerni.


 

A 10. forduló további párosításai:

2020. November 28., szombat
18.00.: Hajdúnánás SK – Tempo KSE
18.00.: Kispest NKK-Vajk – PC Trade Szegedi NKE

November 29., vasárnap
17.00.: Vasas SC – FTC U20
VS Dunakeszi – Pénzügyőr SE elhalasztva
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC elhalasztva

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.27.
(FOTO: Balogh Tibor)