alt

Magyar Kupa: MTK

A sorozat negyedik fordulójában újból első osztályú ellenfél látogat a Leányka útra.


 

Azok után, hogy múlt hét szerdán az élvonalbeli Békéscsabával szembeni döntetlen továbbjutást ért a Magyar Kupában, komoly figyelemmel követhettük a ma délelőtti sorsolást.

A sorozat negyedik fordulójában tizenkét együttes vesz részt, továbbra sem csatlakoznak ugyanis a tavalyi K&H Liga dobogósai (Győr, FTC, Siófok), viszont az előző körből továbbjutott nyolc gárda mellett bekapcsolódik az előző NB I-es szezon negyedik, ötödik, és hatodik helyezettje. Szóval ehhez az illusztris társasághoz csatlakoztak az egriek, akik mellett a NEKA személyében találunk még egy másodosztályú csapatot a mezőnyben.

Mindezek tükrében, elég komoly esélye volt annak, hogy ismét első osztályú alakulat látogat majd az Eszterházy-csarnokba, a sorsolás pedig nem is okozott csalódást ilyen szempontból. Ezek alapján az MTK Budapesten keresztül vezet az út a Magyar Kupa ötödik fordulójába, a továbbjutás pedig ezúttal is egyetlen meccsen dől el. A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint, a hivatalos játéknap január 29., ami azt jelenti, hogy a pontvadászat tavaszi szezonjának startja előtt, egyfajta bajnoki főpróbának is tökéletesen beleillhet majd az összecsapás.


 

A Magyar Kupa 4. fordulójának további párosításai:

NEKA (NB I/B) – Kisvárda Master Good SE
Dunaújvárosi Kohász KA – Alba Fehérvár KC
Váci NKSE – Érd
Szombathelyi KKA – DVSC Schaeffler
Szent István SE – Siófok KTC

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.04.