Majd negyven lőtt gól: továbbjutás

Az egy félidő alatt kilenc találatig jutó Kobela Tamara irányításával idő előtt lerendezte a továbbjutást az Eszterházy SC.


 

Ugyanaz a helyszín, ugyanaz az ellenfél, és remélhetőleg ugyanaz az eredmény. Hazai részről így vághattunk neki a kedd esti Magyar Kupa-mérkőzésnek, amelynek két főszereplője a szombati bajnoki rangadó után, ugyancsak az Eszterházy SC, valamint vendége, a Hajdúnánás SK alakulata volt.

A kupasorozat második fordulója azonban teljesen másról szólt, mint a három nappal korábbi NB I/B-s összecsapás, hiszen itt ez az egy meccs döntött a továbbjutásról, kvázi nem lehetett hibázni. Más kérdés, hogy három nappal a hétvégi találkozót követően, kérdés volt, ki mennyire lesz éles, és egyáltalán ki milyen motivációval áll hozzá a mérkőzéshez.

Előzetesünkben leírtuk, hogy Debre Viktor, kicsit hasonlóan a Szent István SE elleni Ligakupa-fellépéshez, ismét a máskor kevesebb szerepet kapó játékosok pályára lépését tervezte, ami azt is valószínűsítette, hogy sok cserét láthatnak majd a lelátón helyet foglalók. Apropó közönség! Kihasználva a hétköznapi időpontot, újra élettel telt meg az Eszterházy-csarnok, köszönhetően, az Eger Bulls szurkolói csoport tagjainak, akik már a kezdéstől fogva végig remek atmoszférát teremtettek.

Az első félidőben szerencsére a hazai híveknek is lehetett nagyobb okuk az örömre, mivel remekül elkapott rajtja után is magabiztosan őrizte előnyét az egyetemista gárda. A remek rajt igazából még enyhe kifejezés, Molnár András, a vendégek mestere legalábbis a negyedik percben kénytelen volt időt kérni, mivel 6-2-őt mutatott az eredményjelző.

A gyors fejmosás után valamelyest sikerült rendezniük a sorokat a hajdúnánásiaknak, de túlzottan komoly feltámadást azért nem láthattunk. Szépen potyogtak egyébként a gólok, a hazai szakvezetés pedig emiatt a tizenharmadik percben kapuscserére szánta rá magát. Érkezett Leiner Bernadett, akinek nevéhez több szép védés fűződött. Érdekesség egyébként, hogy ez a változtatás jelentette az egriek első cseréjét, mezőnyben ugyanis a játékrész hajrájában Koczka Lili szállhatott be a padról legelőször.

Ennél a pontnál pedig el is kezdődött a fiatalok szerepeltetése, sorra jöttek ugyanis az ifjú tehetségek. A félidő utolsó percébe lépve aztán a szurkolótábor is „kiörömködhette” magát, a lehengerlően kézilabdázó Kobela Tamara kilencedik (!) találatával ugyanis kétszámjegyű különbség alakult ki (24-14). Egy felvonás, huszonnégy gól, csak csettinthettünk féltávnál.

Amikor felforgatott összeállítást említettünk, tényleg nem írtunk butaságot, erről árulkodott a második félidei kezdő. Fordulás után érkezett először legalábbis Iván Emese, Buzsáki Nikolett, és Bernát Dorina is, vagyis tényleg alaposan megkeverte azokat a bizonyos lapokat Debre Viktor.

A különbség sem nagyon csökkent, továbbra is tartotta fölényes előnyét a házigazda, ugyanakkor azt is illik megemlíteni, hogy az ideje korán eldőlt összecsapás ténye valamelyest elkényelmesítette az egrieket. Olyannyira, hogy tizenkét minutummal a vége előtt, a Hajdúnánás megfelezte korábbi legnagyobb hátrányát, és mínusz ötre zárkózott.

Többen ekkor vissza is tértek a pályára a meccs kezdő felállásához képest, szerencsére pedig rögtön meg is rázták magukat a hazai csapat tagjai, és pontot tettek a továbbjutás kérdésére. A hátralévő játékidőben már nem is történt különösebb történés, összességében így nagyon magabiztos teljesítményt, mindemellett pazar támadójátékot nyújtva kvalifikálta magát a Magyar Kupa harmadik körébe az Eszterházy SC.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Nyertünk, és magabiztosan jutottunk tovább, a nagy dolgok pedig már eldőltek az első félidőben. Az benne a pozitív, hogy mindenki játszott. Fokozatosan próbáljuk játsszatni fiataljainkat, és azt várom, hogy előbb-utóbb jobban tudnak élni a felkínált lehetőséggel.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Kupa, 2. forduló
Eszterházy SC – Hajdúnánás SK 36-30 (24-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Hantos D., Rózsahegyi B.
EKESC: Győrffy – Kuti, Brettner 5, PANKOTAI 4, SÁRI 8 (1), KOBELA 9, Kiser 3. Cs.: Leiner – Bernát D., Iván E. 2, Koczka L. 1, Dohány V., Romány K., Buzsáki 3, Pados 1, Csomós A. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 2/1. ill. 4/4.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc 6-3, 12. p.: 10-7, 18. p.: 14-10, 24. p.: 19-12, 36. p.: 27-17, 42. p.: 29-20, 48. p.: 30-24, 54. p.: 34-27.
Továbbjutott az Eszterházy SC!

 

A 2. forduló további eredményei:

Oxxo Energy Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 29-29
NEKA – Rinyamenti KC 30-28
VS Dunakeszi – Vasas SC
KK Ajka – Gárdony-Pázmánd NKK
Csurgói NKC – Mohácsi TE 1888
Gödi SE – Kispest NKK
VSK Tököl – Moyra-Budaörs Handball

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.08.