Majdnem száz fault Szegeden

Másodosztályú ifjúsági csapatunk alaposan kitett magáért a hátsó alakzatban, nem is maradt el a jutalma.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Rengeteg hiányzóval a Szeged csapatához látogattunk a bajnokság negyedik fordulójában. Ma nem feltétlen a támadójátékunk dominált, de önmagáért beszél, hogy kilencvenegy taktikai faulttal zárták a lányok a találkozót. Szükségünk is volt erre, hiszen kétszer annyi kiállítást kaptunk, mint hazai pályán játszó ellenfelünk, míg a büntetőket tekintve, mi mindössze négyet az ő kilencükkel szemben. Védekezésben tényleg mindenki nagyon eredményes napot zárt, Viszokai Viki tizenkétszer, Barta Zsófi tizenhatszor, míg Kiss Eszter huszonnégyszer akasztotta meg ellenfelünk támadójátékát. Soltó Julcsi góllövésben ismét nagyon eredményes volt, de a kapuban Kalcsó Luca is remek teljesítményt nyújtott a maga ötvenkilenc százalékos védési hatékonyságával.

Kalcsó Luca, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Izgalmas, néha nehéz, de mindenképpen eredményes meccsen vagyunk túl. Nagyon jó volt a védekezés, ami sokat hozzátett a kapusok védőtevékenységéhez. Jó tempója volt az első félidőnek, ennek is köszönhető, hogy négygólos előnnyel fordultunk. A második félidő eleje kicsit lassú játékot hozott, az ellenfél majdnem döntetlenre zárkózott, de ez senkinek nem szegte a kedvét, folytattuk, amit elkezdtünk az első játékrészben. Jó hangulatban telt a meccs hajrája, és végül hat góllal nyertünk. Büszke vagyok az egész csapatra.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 4. forduló
Kézilabda Szeged SE – Eszterházy SC 22-28 (13-17)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 13, Kocsmár Orsolya 5, Viszokai Viktória, Barta Zsófi 3-3, Tóth Szabina 2, Kiss Eszter, Bartók Réka 1-1.

 

A 4. forduló további eredményei:

Rákosmenti KSK – Szeghalmi NKC 24-44
Gödi SE – Borsod Sport Klub 33-34
Hódmezővásárhelyi LKC – ENUSE 31-15
Kazincbarcikai KSE – Kiskunhalasi UKSC 37-27

 

 

Fenyves Balázs, 2022.09.26.