Már az ősz bajnoka cím a tét

A Kispest elleni hazai szezonzárón bebiztosíthatja őszi első helyét az Eszterházy SC felnőtt csapata.


 

NB I/B, kelet, 10. forduló
Eszterházy SC (1.) – Kispest NKK (3.)
Eger, Eszterházy-csarnok, november 30., szombat, 18.00.
V.: Kiu Gábor, Kiu Tamás.

 

Maradt még rangadó a 2019-es esztendőből hátralévő kevés idő ellenére is, szombat este ugyanis a tabellán harmadik helyen álló Kispest NKK látogat Egerbe, hogy megpróbálja megtörni listavezető házigazdája lendületét az NB I/B keleti csoportjának tízedik fordulójában.

Az Eszterházy SC alakulata remekül hangolt az összecsapásra, hiszen múlt vasárnap tizenegy góllal győzte le kecskeméti vendéglátóját. Ezúttal sem terveznek más eredményt a lányok, minthogy két pontot gyűjtsenek, ehhez azonban alighanem komolyan meg kell majd dolgozniuk.

A két szombati rivális között jelenleg négy egység a különbség, tehát a három lehetséges eredmény-variációit figyelembevéve, akár komoly előnyt is kieszközölhetnek az egyetemisták, feltéve, hogy nyerni tudnak. Amennyiben döntetlen születne, úgy minden maradna a jelenlegi állás szerint (ugyanakkor a második Pénzügyőr közelíthetne), kispesti diadal esetén pedig megfelezhetné hátrányát a fővárosi alakulat.

Természetesen utóbbi lehetőségre még csak rémálmainkban sem szeretnénk gondolni (a középsőre sem), hiszen, ha már kilencből kilenc győzelmet aratott a társaság az őszi szezonban, akkor az utolsó két fordulóban sem csúnyítaná mérlegét. Még egy gondolat erejéig a bajnokság állásánál maradva, amennyiben sikerülne újabb két pontot szerezni, úgy a jövő hétvégi záró játéknap eredményeitől függetlenül is őszi bajnoknak tekinthető az Eszterházy SC.

Ehhez azonban valóban keményen meg kell majd dolgozni. Leginkább a hátsó alakzatnak kell nagyon észnél lennie, mivel a piros-feketék jelenleg a mezőny leggólerősebbjei. Habár a mieink sok találata sem kevés, de a mezőnyben a Kispest tudott eddig a legtöbbször eredményes lenni. Erről árulkodik az az adat is, hogy a góllövőlistán első helyen álló Sári Barbara mögött Szabó Edina, valamint Mód Noémi révén két olyan játékos nevét találhatjuk, aki a holnapi ellenfelet erősíti. És akkor még nem beszéltünk a rangsorban hetedik Puskás Lilláról.

Pontosan erre tértünk ki legelsőként Debre Viktornál, hogy mit is gondol a rivális előrejátékáról. – Egyszerű, de nagyon gyors kézilabdát játszanak a kispestiek, az biztos, hogy remekül jönnek előre – fogalmazott honlapunknak az egriek mestere.

– Tavaly nem találkoztunk velük, de ahogy láttam, ugyanazt játsszák, mint a két évvel ezelőtti szezonban, amikor legutóbb azonos bajnokságban szerepeltünk. Gyors, átlövésre épülő támadójáték, ezen kívül pedig a lerohanások életveszélyesek. Fontos lesz, hogy visszazárjunk időben, és ne kapjunk könnyű gólokat. Komoly lövőkkel rendelkeznek, akik kőkeményen tüzelnek is, hogyha odakerülnek. A szélen is van jó játékosuk, ezért is mondom, hogy egyértelműen jó csapat a Kispest. Habár mindig problémákkal kezdenek a szezon elején, de aztán mindig összeállnak a folytatásban, úgyhogy az edző valamit nagyon jól csinál. Idén is ütőképes társaság jött össze ellenfelünknél, ez pedig meglátszik a bajnokságban mutatott játékon, illetve a tabellán elfoglalt helyezésen is. A mi csapatunkról is beszélvén, érezhető, hogy az év végén járunk. Azt tudni kell, hogy ezek a lányok amellett, hogy edzenek, hét közben iskolába is járnak, és megmondom őszintén, amikor már csütörtöki, pénteki napon járunk, akkor a koncentráció nem olyan, mint a hét elején. Pont, amikor a legjobban kellene, akkorra kicsit fejben is fáradtabbak. Ennek ellenére eddig tényleg jól teljesítettünk, és nekünk ettől függetlenül is nyernünk kell. Azt hiszem, amiatt, hogy egy ilyen jó csapat ellen játszunk, a motivációval sem lesz probléma, ezért bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot az esztendő utolsó hazai mérkőzésén.


 

A 10. forduló további párosításai:

2019. November 30., szombat
12.00.: Pénzügyőr SE – NKK Balmazújváros
17.00.: FTC U19 – GBB ZRT Kecskeméti NKSE
17.30.: Tempo KSE – Oxxo Energy Orosházi NKC
18.00.: Hajdúnánás SK – PC Trade Szeged

December 1., vasárnap
16.00.: VS Dunakeszi – Gödi SE

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.29.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)