Már szombaton nézők előtt?

Amennyiben a jogszabályi háttér engedi, a Kecskemét vendégszereplése alkalmával ismét visszatérhetnek a szurkolók a Leányka útra.


 

Napról napra javuló tendenciát mutatnak a járványügyi adatok, és az oltakozás is jó úton halad. Múlt pénteken Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádió reggeli interjújában kijelentette, amennyiben megvan a négymillió beoltott, úgy újabb területek előtt nyílik meg a kapu, mint például a sportrendezvényeken való részvétel esetében.

Hétfőn idő közben meg is jelent a jogszabály a Magyar Közlönyben, ezek szerint a négymilliomodik beoltott személy után, rögtön másnap hatályba lép a törvény. Mindez lehetővé teszi a sportrendezvényeken való jelenlétet azok számára, akik rendelkeznek védettséggel, vagy még nem múltak el tizennyolc évesek. A jogszabály szerint, ezen személyeknek a maszk viselése sem kötelező, ugyanakkor minden esetben a rendezvény szervezőjének felelőssége a védettséget tanúsító igazolvány ellenőrzése.

Eddig a pontig tudunk biztosat, ami a magunk részéről annyit tesz, megnyílt a lehetősége annak, hogy az Eszterházy SC felnőtt együttesének soron következő bajnoki mérkőzését ismét nézők előtt rendezhessük. Mint ismeretes, szombaton 18 órától a GBB Zrt. Kecskeméti NKSE teszi tiszteletét a Leányka úton, tekintve pedig, hogy a miniszterelnök előrejelzése szerint, akár már a hét közepén is meg lehet a négymillió beoltott, jó esélyek mutatkoznak a szurkolók lelátóra történő visszatérésére.

Itt jegyeznénk meg, hogy, amennyiben a szóban forgó jogszabály életbe lép, alighanem a Magyar Kézilabda Szövetségnek is áldását kell adnia a nézők beengedésére, hiszen jelenlegi szabályozás szerint, a szövetség égisze alatt zajló mindennemű mérkőzés kizárólag zárt kapuk mellett rendezhető meg. Ezen kívül – lévén oktatási intézményről beszélünk – az Eszterházy Károly Egyetem vezetőségének is jóvá kell hagynia az Eszterházy-csarnok ilyen jellegű használatát.

Cikkünket a jelenlegi feltételezések, és bizonytalanság tükrében is azért gondoltuk megírni, mert optimistán gondolkozva, a felsorolt kritériumok teljesülése esetén valóban jó eséllyel látogatható a védett személyek számára a hétvégi bajnoki mérkőzés. Természetesen, amint hivatalos információkkal rendelkezünk a szurkolók visszatéréséről, azt kommunikációs csatornáinkon rögtön jelezni fogjuk, mindenesetre a védett személyek írják csak fel maguknak a szombati napot, mert jó esetben ismét nézőtéri gólörömtől, és tapstól visszhangozhat a Leányka úti létesítmény!

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.27.
(FOTO: Kakuk Dániel)