Más szint volt

A váciak erőfölényén túl, sokat tudtak gyakorolni harmadosztályú ifistáink.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Ezen a hétvégén a Vác csapata vendégeskedett nálunk. Hamar észrevehető volt, hogy a két gárda jelenleg más célokra hajt. Részben emiatt sok felállást ki tudtunk próbálni, és mindenki értékes játékidőt tölthetett a pályán. Védekezésben magunkhoz képest egész sok megállító faulttal dolgoztunk, illetve a visszarendeződést is tudtuk gyakorolni a gyorsan játszó vendégekkel szemben. Gönczi Anna a kapuban sokat hozzá tudott tenni a játékunkhoz, míg Nagy Kincső és Nagy Zója a támadásainkhoz, de Ágó Sára is nagyon ígéretesen játszott. Védekezésben több tudatos dolgot is láttam, mint ezidáig, de lábmunkában még nem tudtuk felvenni a versenyt a vendégcsapattal. Azt gondolom, eredménytől függetlenül a lányok élvezték a mai napot, és szerintem ez így rendben is van. Jelenleg nem ezzel a csapattal vagyunk versenyben.

Ágó Sára, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – A mai meccset, bár az eredmény nem ezt bizonyítja, mégis hasznosnak mondhatjuk. Sajnos az első félidőben sok eladott labdánk volt, és rengeteg hibával játszottunk. A második játékrészben viszont összeszedtük magunkat, ezért végeredménytől függetlenül nem voltunk csalódottak. Úgy éreztem, a mérkőzés vége felé a váciakon is tapintható volt, hogy elfáradtak, de ekkor már a fontos dolgok eldőltek. Ettől függetlenül nem adtuk fel, lelkesen harcoltunk a mérkőzés végéig. A következő találkozókon szeretnénk kihozni magunkból a legjobbat.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 7. forduló
Eszterházy SC – Váci NKSE II. 24-46 (10-24)
Egri gólszerzők: NagyKincső 8, Nagy Zója 7, Ágó Sára, Kerepesi Kata 3-3, Dröszler Kitti, Cseh Alexandra, Kréti Kornélia 1-1.

 

A 7. forduló további eredményei:

Lóci DSE – Dabas KC VSE 12-39
Gyöngyösi KK – Mezőkeresztesi VSE 41-11
TFSE – Szerencs VSE 30-37

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.22.