MEFOB: selejtező vár

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban címvédő csapatunk a Semmelweis Egyetemmel csatázhat a hatos döntőbe jutásért.


 

Hír érkezett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségtől (MEFS), a 2022/2023-as női Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) lebonyolításával kapcsolatosan. Mint ismeretes, a női versenyben tavalyi győztes Eszterházy Károly Katolikus Egyetem címvédőként várhatja az idei küzdelmeket.

A tájékoztatás szerint, ebben a tanévben tizenkét felsőoktatási intézmény együttese adta le nevezési szándékát, így a szokásos hatos döntőre hat párharc győztese verekedheti be magát. A sorsolás által kialakult párok oda-visszavágós rendszerben döntenek a továbbjutásról. Ennek értelmében a mieinknek a Semmelweis Egyetemmel kell megmérkőzniük.

Az első meccset idegenben, vagyis a fővárosban kell lejátszaniuk a Zsadányi Sándor keze alatt dolgozó, eszterházys hallgatóként szereplő játékosoknak, míg a visszavágót Egerben rendezik. A két találkozót legkésőbb május 26-ig kell lejátszani, az idei hatos döntő pedig hagyományosan Győrben lesz, június 4-6-a között.


 

A női MEFOB selejtezőinek további párosításai:

Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem – Szegedi Tudományegyetem
Debreceni Egyetem – Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Széchenyi Egyetem – Károli Gáspár Református Egyetem BTK
Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem – Pécsi Tudományegyetem

 

 

Fenyves Balázs, 2023.01.15.