Még a kapus is betalált

Mindössze három kapott gól a szünetig, összességében pedig negyvenhat szerzett találat, komoly serdülő siker Nagykállón.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Nagykállón kezdtük a péntek esténket, 19 órától a Balkányi ISE csapatával mérkőzhettünk meg. Felforgatott kezdőcsapattal érkeztünk, mégis az első pár perc után ötletesen, motiváltan, összességében remekül játszottunk. Ezúttal az idősebb sorunk látszott kicsit fáradtabbnak, de elég sok mérkőzést hoztak már le idén ezek a lányok kifejezetten magas színvonalon, egy-egy ilyen azt gondolom, teljes mértékben belefér még nekik is. Annál is inkább, mert egy megnyert mérkőzésbe és persze örömkézilabdába szálltak be. Nagy Kincső, Kun Lili, Bérczessy Sasa, Gesztiványi Luca és Bartók Réka jeleskedett ezúttal leginkább a góllövésben, de mindenki, még a kapusunk Kalcsó Luca is góllal vette ki a részét a sikerből. Rettenetesen élvezte mindenki a játékot. Szorgalmas, dolgos, ügyes lányok alkotják ezt a csapatot, egytől-egyig megérdemlik, hogy már harmadik éve ennyire sikeresek. Imádnivaló, szuper csajok, rettentő büszke vagyok rájuk.

Gyarmati Ágota, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – Szerintem, az első félidő jól indult, úgy éreztem, a védekezésünk és a támadásunk egyaránt erős volt. A játék tempóját mi diktáltuk, így nagyon sok lefutásgólt is a magunkénak tudhattunk. A második félidőt is ugyanilyen lendületesen játszottuk végig. Végül boldogan jöttünk le a pályáról, hiszen mindenki szerzett legalább egy gólt, beleértve kapusunkat, Lucát is, aki sikeresen értékesített egy büntetőt. Összességében egy nagyon jó meccset játszottunk, büszke vagyok a csajokra.


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 16. forduló
Balkányi ISE – Eszterházy SC 11-46 (3-24)
Egri gólszerzők: Nagy Kincső 8, Kun Liliána 6, Bérczessy Sarolta, Gesztiványi Luca 5-5, Bartók Réka 4, Viszokai Viktória, Lukács Lilla, Kocsmár Orsolya 3-3, Soltó Julianna, Barta Zsófi, Tóth Szabina 2-2, Kalcsó Luca, Gyarmati Ágota, Kiss Eszter 1-1.

 

A 16. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Miskolci VSC 36-32
Balmazújvárosi LKSE – Hajdúböszörményi TE 38-21
Villányász Füzesabonyi SC – Újfehértó-Kállósemjén SzSE 33-31
Salgótarjáni SKC – Sárospataki USI 31-20

 

 

Fenyves Balázs, 2023.03.28.