Megkoronázták a bajnokokat

Csütörtök délután hivatalosan is lezárta az évet az idén másodosztályú bajnokságot és MEFOB-ot nyert felnőtt csapatunk.


 

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy komoly bejelentést tartogatott az Eszterházy KESC felnőtt együttesének éremátadó ünnepsége, hiszen az Eszterházy Károly Egyetem rektora, és a klub elnöke, dr. Liptai Kálmán első alkalommal nyilvánította ki, hogy elvállaljuk az első osztályú indulást.

Ezzel a témával aktuális írásunkban nem is foglalkoznánk már sokkal többet, hiszen az NB I. egy más történet, és arról egyébként is ráérünk még beszélni. A csütörtöki nap egyértelműen az ünneplésről szólt, ráadásul két felvonásban. Elsőként a Líceum kápolnájában gyűltek össze néhány hiányzó kivételével azon személyek, akik valamilyen formában tettek idén a bajnoki címért, majd az este folyamán immáron zárt körben, az évzáró bankett is sikeresen lezajlott.

Előbbi esemény a Líceum Televízió jóvoltából egy kis időutazással kezdődött. A nyíradonyi utolsó fordulós meccs utáni percek felelevenítése után joggal oldódott tovább az atmoszféra, amikor pedig dr. Liptai Kálmán köszöntötte az egybegyűlteket, még inkább emelkedettebbé vált a hangulat.

Az egyetem első embere kifejtette, hogy honnan is indult el ez a történet, ami mostanra valódi happy endet hozott. Megemlítette, hogy Debre Viktor Egerbe hozatalával sok minden változott, többek között a lányok hozzáállása is, és ennek kézzel fogható bizonyítéka a bajnoki cím. Egy nagyon erős pontvadászatban sikerült az első helyen végezni, az ebben végzett munkáért pedig mindenkinek köszönetet mondott, aki csak egy picit is segített az együttesnek.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) részéről Rupp István versenyigazgató tisztelte meg jelenlétével az eseményt, és természetesen ő is szólt a jelenlévőkhöz. Ahogyan az MKSZ-elöljáró fogalmazott, egy nagyon erős bajnokságot sikerült megnyerniük az egri egyetemistáknak, ami egyáltalán nem érdemtelen, hiszen kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottak az egész szezonban, nem mellékesen pedig március óta veretlenek tudtak maradni.

Rupp István emellett azt is kiemelte, egyedülálló, hogy egy egyetemi csapat ilyen szintű pontvadászatban tud az élen végezni, az pedig külön mutatja a közösség erejét, hogy hetekkel a szezon zárását követően, még a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban is aranyérmet tudott szerezni. Záró gondolatként további sok sikert kívánt az EKESC-nek, és egyfajta kuriózumként megjegyezte, Eger az egyetlen olyan vidéki város, amelynek a következő idényben egyaránt lesz női és férfi első osztályú gárdája.

Való igaz, az Eger SBS Eszterházy férfi alakulata az elmúlt években már felkerült a magyar kézilabdasport országos térképére, és nyártól kezdve immáron női vonalon is figyelni kell a hevesi megyeszékhelyre.

Figyeltek azok az utánpótlás játékosok is nagy szemekkel, akik szintén jelen voltak az eseményen. Legtöbbjük vélhetően arról álmodozott, amikor a felnőtt keret tagjai dr. Liptai Kálmántól és Rupp Istvántól átvehették a jól megérdemelt aranyérmeket és emlékplaketteket, hogy néhány év múlva milyen jó is lenne ugyanezt az érzést átélni, csak akkor már az emelvényen állva, nem pedig a közönség soraiban figyelve.

A medálok átvétele mellesleg nem csak néhány percet vett igénybe, ami tökéletesen modellezte, nagyon sokan tettek a történelmi sikerért. A csapat játékosai, stábja, vezetői mellett, támogatók, stratégiai partnerek nyakába is került aranyéremből, amikor pedig már az utolsó is gazdára talált, mint egy nagy család készültek el az első közös csoportképek.

Elsők, merthogy a délután, este folyamán készült még belőlük jó sok, tekintve, hogy az esemény ezt követően, a Leányka úti C-csillagban folytatódott, ahol már szűkebb körben tartották az együttes évzáró bankettjét. Többen búcsúajándékot is átvehettek a játékosok közül, így Majoros Virág, Kovács Fanni, Muhari Adrienn, Molnár Nikolett, Nagy Enikő és Iván Emese is, akik vagy másik együttesnél folytatják nyártól pályafutásukat, vagy abbahagyják a kézilabdát. Nekik különösen jár a köszönet és jókívánság ezúton is.

A remek hangulatú vacsora végén stílszerűen torta járt mindenkinek, és persze az egyetem Eszterházy pezsgője sem hiányozhatott az asztalokról. Így volt szép és kerek minden, és így zárult le ez az élményekkel, fantasztikus eredményekkel, rengeteg munkával és sikerekkel tarkított szezon. Mostantól azonban már a jól megérdemelt pihenésé lesz a főszerep, egészen július 11-ig, amikor pedig elkezdődik a felkészülés az NB I-re…

 

 

Fenyves Balázs, 2018.06.08.
(FOTO: Kakuk Dániel)