Megújult az otthonunk

Az Eszterházy-csarnok parkettájának felújítása után, sokkal jobb körülmények között kezdődhet el a nyári felkészülés.


 

Még másfél hét, mire elkezdi nyári felkészülését az Eszterházy SC felnőtt együttese, ám addig sem telt eseménytelenül az idő a Leányka út környékén. Aki valamilyen oknál fogva mostanság járt a lányok főhadiszállásának környékén, az tudhatja, hogy komoly munka zajlott az Eszterházy-csarnokban.

Egészen pontosan a létesítmény parkettájának felújítása jelentett kihívást a szakembereknek, amire valljuk be, már jó ideje szükség volt. Az elmúlt hetekben történtekről Rutka Péter számolt be portálunknak, mi is a helyzet jelenleg a csarnokban. – Egy hatalmas beruházás és munkafolyamat kezdődött el június közepén, hiszen túlzás nélkül kijelenthető, a sportcsarnok játéktere nem csak sportolásra, hanem oktatásra is alkalmatlan volt – osztotta meg az információt honlapunkkal a felnőtt együttes csapatvezetője, másodedzője.

– Köszönettel tartozunk az Eszterházy Károly Egyetemnek, ezen belül különösen dr. Liptai Kálmán rektor úrnak, valamint Lengyel Péter kancellár úrnak, amiért engedélyt adtak arra, hogy a létesítmény egy komoly felújításon essen át. Köszönet illeti az üzemeltetési igazgatóság összes munkatársát is, akik áldozatos munkával segítettek végig a létesítmény-fejlesztés kapcsán. A parketta alsó padlózatának javítása, maga a parketta csiszolása, annak több helyen történő cserélése volt a fő cél. Azt gondolom, a kivitelező fantasztikus munkát végzett, hiszen egy végtelenül rossz padlózatot kellett újraéleszteni, ami sikerült is. Bízom benne, hogy nem csak a kézilabda csapat, hanem a kosárlabda együttes játékosai, és vezetői is érezni fogják a különbséget, ezen felül természetesen, hogy az oktatás egy mindent kielégítő, szép környezetben lévő pályán kezdődhet újra szeptembertől.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.07.11.