Megvan az első pont

Ifjúsági csapatunk idei első döntetlenjét érte el a Hódmezővásárhely otthonában rendezett mérkőzésen.


 

A harmadik fordulót rendezték az első héten a másodosztályú ifjúsági bajnokság keleti csoportjában, amely során az Eszterházy SC csapata Hódmezővásárhelyre látogatott. Eddig kettőből két vereséggel kezdték a lányok a szezont, ezért az alföldi találkozón már mindenképp szerettek volna pontszerzésnek örülni.

Ez végül össze is jött egy döntetlen formájában, a körülményekről pedig ezúttal is a társaság edzője számolt be portálunknak. – Az elmúlt idényben a napos oldalon szerepeltünk és folyamatosan a tabella elejét elemeztük, most viszont egyelőre az árnyékos oldalon, a hátsó régióval ismerkedünk – nyitotta szavait Lakatos László.

– Az a munka, amit, és ahogyan elvégeznek az edzéseken a lányok, biztosíték a jobb szereplésre. Tulajdonképpen az orosházi második félidő kivételével az eddigi teljesítménnyel sem volt probléma , de tudomásul kell venni, hogy a győzelemhez végig koncentráltan kell védekezni és a támadás-befejezésénél nem lehet ilyen sokat hibázni. Ráadásul a siker érzelmileg is fontos támasz. Ezért is gondolom azt, hogy ez számunkra győzelemmel felérő döntetlen, ami úgy kellett, mint éhes embernek egy falat kenyér. Remélem, ez meghozza az étvágyunkat a kétpontos mérkőzések elérésére.

Végig szorosan alakult az első félidő, bár egyszer sem vezettünk, de folyamatosan szorongattuk a hazaiakat. Védekezésünk sajnos továbbra is szellős és az ütközések nem megállító jellegűek. Támadásban viszont szépen és jól, szervezetten játszottunk, csak a befejezéseknél jöttek a hibák. Ebben a játékrészben Csomós Panka labdaszerzései és góljai, valamint Nagy Eszter találatai segítették a csapatot. Kopka Réka is ekkor védett hatékonyabban, ami szintén kellett a jó eredményhez. A második félidőt nagyon jól kezdtük, átvettük a vezetést, de az ötödik perctől volt egy tízperces hullámvölgyünk. Az ötgólos hátrányt időkéréssel és cserékkel próbáltuk ledolgozni. Folyamatosan jöttünk előre Dohány Vanda góljaival és Barta Adelinda gólpasszaival. Kiemelkedően játszott ebben a játékrészben Kovács Dóra, aki védekezésben kimagaslót nyújtott, támadásban pedig elemi erővel és sikeresen bombázta a hazaiak kapuját. Szoros végjátékot játszottunk, mindkét oldalon támadásban elkövetett sok hibával. Az utolsó találatot az a Barabás Roxána érte el, aki végig nagyon sokat dolgozott védekezésben és támadásban is, sokszor volt eredményes. Méltán kaphatja meg a mérkőzés embere címet.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 3. forduló
Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy SC 33-33 (16-15)
Egri gólszerzők: Dohány Vanda 8, Barabás Roxána 6, Kovács Dóra 5, Nagy Eszter, Csomós Anna 4-4, Nagy-György Hanna, Király Lili, Koczka Lili, Bárdos Anna, Barta Adelinda, Krinszki Gréta 1-1.

 

A 3. forduló további eredményei:

Oxxo Energy Orosházi NKC – Érd II. 33-21
Kispest NKK Endo+Service – NKK Balmazújváros 18-46
Szigetszentmiklós NKSE – Kézilabda Szeged SE 42-21
Gödi SE – Szeghalmi NKC 23-27
DVSC Schaeffler II. – Mikolik Handball School 43-26

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.11.