Megvan az új edzőnk!

Zsadányi Sándor személyében egy fiatal, tehetséges szakember felel azért, hogy nyártól a kijelölt úton haladjon tovább felnőtt csapatunk.


 

Az utóbbi időszakban már több írásunkban pedzegettük a témát, a napokban bejelentjük, ki lesz nyártól az Eszterházy SC felnőtt együttesének új vezetőedzője. Mint ismeretes, a szezon végén három év után távozó Debre Viktor a szlovákiai Dunaszerdahely gárdájánál folytatja pályafutását, így a bejelentés óta mindenképp új személyben kellett gondolkodni.

Elérkezett tehát az idő, hogy lerántsuk a leplet az új tréner személyéről, ennek értelmében nyártól Zsadányi Sándor veszi kezébe a karmesteri pálcát az egyetemi csapatnál. A fiatal szakember a nemrég lezárt szezont a szintén az NB I/B keleti csoportjában szereplő Szeged KKSE kispadján töltötte. Korábban is ennél a klubnál dolgozott, végig járva a ranglétrát, előbb a serdülő, majd az ifjúsági, végül a felnőtt csapat edzőjeként. Ezeket az éveket megelőzően az FKSE-Algyő utánpótlásában kezdte el edzői munkáját, így aztán az egri lehetőség második felnőtt állomása lesz.

– Valóban ez lesz a második felnőtt csapatom, és már most nagyon izgatottan várom, hogy elkezdhessem a munkát – fogalmazott honlapunknak Zsadányi Sándor. – Habár nagyon szerettem Szegeden dolgozni, mégis úgy gondolom, egy újabb lépcsőfokot jelent számomra az egri lehetőség, hiszen egy olyan klubhoz írtam alá, amely az elmúlt években sokat bizonyított. Ezért is hoztam meg ezt a döntést és fogadtam el az Eszterházy SC ajánlatát. Ami a megállapodásunkat illeti, egyelőre egy esztendőre írtam alá, de létezik egy olyan plusz egyéves opció a szerződésemben, hogyha bajnokságot nyerünk, akkor azonnal hosszabbodik a kontraktusom. Megmondom őszintén, a kialakult helyzet miatt, alapból is nagyon hiányzik már a kézilabda, pláne így, hogy nyártól új kihívások elé nézek. Meglehetősen izgatja már a fantáziámat, milyen lesz az egri feladat, de, amíg nincs hivatalos versenykiírás, addig nem tudjuk, hogy mikor kezdődik az új szezon, és azt sem, mikor vághatunk neki a felkészülésnek. Én mindenesetre már roppantul várom, hogy elkezdődjön a közös munka, és örülök neki, hogy Egerben lehetek edző.

Zsadányi Sándor személyében tehát megvan az új vezetőedző, és ahogyan megkeresésünkkor a szakember fogalmazott, jelenleg minden idegszálukon azon dolgoznak a klub vezetésével egyetemben, hogy a lehető leghamarabb kialakuljon a 2020/2021-es idényben szereplő csapat.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.05.18.