Megvan a tizedik pont

Másodosztályú ifjúsági csapatunk ezúttal nyolcgólos győzelemmel rukkolt ki.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Hazai környezetben, az Euronovex csapatával néztünk szembe a bajnokság nyolcadik fordulójában. A mérkőzés első szakasza kicsit döcögős volt, de részben a jó kondinak, a hosszabb kispadnak, és persze a padról ügyesen beszálló lányoknak köszönhetően, az első félidő hajrájában abszolút mi domináltunk. Sajnos a második játékrész egy tízperces egri gólcsenddel indult, így ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve viszont sikerült váltanunk, és tekintélyesebb különbséggel tudtuk itthon tartani a két pontot. Ahhoz képest, mennyire megfiatalodott a társaság, ez már a tízedik pontunk a bajnokságban, a lányok nagyszerűen dolgoznak az edzéseken, nagyon meg vagyok velük elégedve.

Kóczián Eszter, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Szépszámú nézőközönség előtt léphettünk pályára a Leányka úton. Négy hét után először játszottunk hazai környezetben, ennek tudható be az első félidő elején lévő izgatottságunk. A két csapat fej-fej mellett haladt sokáig, de a pontos befejezések és a jól záró hátsó alakzatunk miatt négygólos vezetéssel mehettünk a szünetre. A második félidőt kicsit görcsösen, kicsit kapkodva kezdtük el, ennek lett az eredménye a majdnem tíz percen át tartó gólcsend. Szerencsére az akarattal most sem volt gond. Hamar rendeztük a sorainkat, majd gyors lerohanásokkal és jó befejezésekkel nyolcgólosra növeltük a két csapat közti különbséget. Nagyon büszke vagyok a lányokra, ma is egy csapatként tudtunk helytállni.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 8. forduló
Eszterházy SC – ENUSE 32-24 (19-15)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 8, Szabó Hortenzia 6, Kóczián Eszter, Barta Zsófi 5-5, Kiss Eszter, Tóth Szabina 3-3, Bartók Réka, Losonczi Anna 1-1.

 

A 8. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Rákosmenti KSK 38-20
Kézilabda Szeged SE – Szeghalmi NKC 22-37
FKSE-Algyő – Borsod Sport Klub 30-29
Hódmezővásárhelyi LKC – Gödi SE 22-28

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.21.