Megvannak az ellenfelek

Kialakult az NB I/B keleti csoportjának 2019/2020-as mezőnye, vagyis nevek tekintetében az összes ellenfél kiléte ismert az Eszterházy SC-nek.


 

Kissé áthallásos volna azt állítani a világ legerősebb bajnokságában való szereplést követően, hogy nehéz mezőnybe került az Eszterházy SC felnőtt együttese, de ettől még igaz, NB I/B-s viszonylaton belül igenis kemény csoport alakult ki keleten, ahol a 2019/2020-as szezonban szerepelni fognak az egriek.

A pénteki napon hivatalosan is kiderült, mely ellenfelekkel kell megmérkőzniük az egyetemistáknak az előttünk álló idényben. A Magyar Kézilabda Szövetség illetékes testületének ülése után kijelenthető, a másodosztály keleti és nyugati csoportjában is tizenkét-tizenkét alakulat versenyez majd, az őszi-tavaszi fordulók során így összesen huszonkettő mérkőzésen vesz részt minden egyes gárda.

Nem meglepetés, hogy területi alapon, a keleti csoportba kapott besorolást az előző szezont a K&H Ligában töltő Eszterházy SC, a jövőbeni riválisokat tekintve pedig elsőre elég kiegyenlített, és éles bajnokságra lehet számítani.

Az ellenfeleket illetően, a Nyíradony, a Kecskemét, a Göd, a Hajdúnánás, a Kispest, a Szeged KKSE, az Orosháza, a Pénzügyőr SE, az FTC U19, a Tempo KSE, valamint a Balmazújváros alkotja a mezőnyt, amely együttesek közül az első helyezett jut fel az élvonalba.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.07.05.