Mindenki betalált az MKC-nak

Harsányi Kálmán serdülői tizenhét góllal győzték le a szomszédvár Mezőkövesd csapatát.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Az idei hatodik mérkőzésünkön a Mezőkövesdi KC csapatát fogadtuk. A tabellán elfoglalt helyezések alapján mi voltunk a találkozó esélyesei, de az is igaz, hogy speciális forduló volt a mostani, mivel egyszerre játszottunk az U14-gyel, így el kellett osztanunk a 2008-as születésű lányokat, hogy ki-ki melyik csapatot erősítse. Végül két meghatározó játékos, Barta Zsófi és Keller Petra játékát ezúttal kénytelenek voltunk nélkülözni. Talán ezért, talán a sok-sok pontatlanság és figyelmetlenség miatt, de nem mondanám, hogy elégedett voltam az első félidőnkkel. Szokatlanul sok volt a technikai hibánk.

A második játékrészre sikerült magasabb fokozatba kapcsolnunk. Főleg a védekezés ment jól, mindössze öt gólt kapott harminc perc alatt Gönczi Anna, ami mind őt, mind az előtte védekezőket dicséri. Ebben a felvonásban már ügyesebben gyorsítottuk a játékot, bár továbbra is bele-bele hibáztunk az indításokba, a különbség így is jelentős lett a végére. Kalcsó Luca és Gönczi Anna a kapuban ügyesen védtek, míg mezőnyben Bartók Réka és Kiss Eszter játéka tetszett ezúttal leginkább. Mindenki nagyon akart és hajtott, erre ma sem lehetett panasz. Külön öröm, hogy minden mezőnyjátékosunk betalált.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 8. forduló
Eszterházy SC – Mezőkövesdi KC 31-14 (13-9)
Egri gólszerzők: Kiss Eszter 7, Bartók Réka 6, Soltó Julianna, Tóth Szabina 4-4, Viszokai Viktória, Kocsmár Orsolya, Bérczessy Sarolta 3-3, Montvai Dóra 1.

 

A 8. forduló további eredményei:

Berettyó MSE – Tokaji DSE 10-0
Kalmár DSE – Nyíradony VVTK 57-11
BLK SE – KK Hajdúszoboszló 24-26

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.16.