Mínusz kilencről fordítottunk

Ifjúsági csapatunk komoly mélységből állt fel, és hozta a két pontot a szezon utolsó hazai bajnokiján.


 

Egy nap sem telt el azóta, hogy szombat este komoly csalódást élhettünk át a Leányka úton, vasárnap azonban már újra tétmérkőzésen szerepelt az Eszterházy SC, ám a felnőttek után, ezúttal az ifjúságiakon volt a sor. Kicsit érezni is lehetett még az előző napi letargiát, és nem is indult jól az ENUSE elleni összecsapás. – Fásultan és kedvetlenül kezdtük a mérkőzést, de szorosan alakult az első tíz perc, igaz folyamatos vendég vezetéssel – kezdte értékelését az egriek edzője, Lakatos László.

– A második tíz percre egyszerűen nem találok szavakat, annyira gyengén játszottunk. Védekezésben nem volt összhang, kevés volt a megállító ütközés és a cserék sem lendítettek a szekéren. Elől jobbnál jobb helyzeteket hagytunk ki, ezért nyílt az olló a két csapat között. Meg sem álltunk kilencgólos hátrányig, innen távolinak tűnt a győzelem. A félidő végén sikerült ledolgozni valamit belőle, így pedig belátható közelségbe került az ellenfél.

Fordulás után sokat javult a védekezésünk, a labdaszerzésekből Jurmann Gréta pontosan és jó szemmel indított, Csomós Panka pedig biztos kézzel lőtte a helyzeteket, emiatt gyorsan ledolgoztuk a négygólos hátrányt. Kovács Adrienn fontos lövéseket fogott a kapuban, Romány Kinga és Dohány Vanda védekezésben volt dicsérhető. Ennek ellenére a sok kihagyott helyzet miatt, egyszer még feljöttek egy találatra a vendégek, de a végjátékban már csak mi domináltunk. Nem játszottunk szépen és meggyőzően, de gratulálok a csapatnak, hogy tetemes hátrányból felállt a padlóról és megnyerte a mérkőzést.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 21. forduló
Eszterházy SC – ENUSE 37-30 (12-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 30 néző.
V.: Harsányi M., Magyar P.
ESC: KOVÁCS A. – Ficzere Á. 1, Kovács D. 3, DOHÁNY V. 4, Barabás R. 2, Losonczi A. 1, Nagy E. 2. Cs.: Lénárt E. 1, Szabó S., ZÁKÁNYI 9, CSOMÓS A. 5, JURMANN 5, Romány K., Tóth A. 3, Kóczián E. 1. Edző: Lakatos László.

 

A 21. forduló további eredményei:

FKSE Algyő – Gödi SE 44-24
Óbudai KSI – DKA 32-30
Tempo KSE – Szeghalmi NKC 26-27
Debreceni Sportcentrum SI – Kazincbarcikai KSE 29-38
Kézilabda Szeged SE – DVSC Schaeffler II. 41-46

 

 

Fenyves Balázs, 2022.05.16.