Mit vársz 2020-tól?

Az Eszterházy SC felnőtt játékosai közül három személynek tettük fel a kérdést.


 

Új év, új remények, a jól megszokott csapattal. Néhány napja hivatalosan is beléptünk a 2020-as esztendőbe, ezzel egyidejűleg elköszöntünk az Eszterházy SC számára oly sok emléket tartogató 2019-es évtől, hogy most már csakis az előttünk álló feladatokra koncentrálhassunk.

Az év első honlapunkon megjelenő írásában nem is terveztünk másról értekezni, mint az ilyenkor szokásos újévi fogadalmakról. Igaz, esetünkben nem is kimondott fogadalmak fogalmazódnak meg, mégis kíváncsiak voltunk, mit vár az előttünk állóktól az egri felnőtt csapat néhány tagja. – Először is sok sikert a kézilabdától, és a tanulástól – vágta rá kérdésünkre az együttes utánpótlás korú tagja, Kockza Lili, aki első szezonját tölti a „nagyok” között.

– Igazából én egy nagyon maximalista ember vagyok, mindig igyekszem magamból a lehető legtöbbet kihozni, akár az ifjúsági, akár a felnőtt mezőnyben, és ez egyaránt vonatkozik a tanulásra is. Úgy gondolom, hogy a családom mindig is mellettem állt, és támogatott, ez nekem mindig egy nagy löketet adott. Remélem, hogy ez így fog maradni, és jó formában tudok majd kézilabdázni, emellett pedig tovább fejlődni.

A fejlődni kifejezés sok játékosnál fontos kívánalom, pláne olyanoknál, mint a fiatal Kockza Lili, aki idővel egyre több helyet követelne magának a pályán, vagy akár Bernát Dorina, aki előző megszólalónkhoz képest már jóval rutinosabb kézilabdásnak számítható. – A saját játékommal kapcsolatosan tisztában vagyok vele, hogy keményen kell dolgoznom azért, hogy még több lehetőséget kapjak, és szeretném továbbra is mindenben segíteni a csapatot, amiben csak tudom – fogalmazott az őszi, Békéscsaba elleni Magyar Kupa mérkőzés hőse.

– A csapat szempontjából azt várom a 2020-as évtől, hogy keményen dolgozzunk meg a téli alapozásunkon, hiszen ezzel tudjuk megalapozni céljainkat, ami nem más, mint a bajnokság megnyerése. Mindenképpen plusz pontot jelentene, és engem személy szerint külön motivál az, hogy esetleg minden meccsünket megnyerve érjük el a bajnoki címet. Érdekesen indul az évem, mert Brettner Zsófival együtt a jövő hét elején indulunk az egyetem sportszakosoknak kötelező sítáborába, amit igazából várok is egy kicsit, meg nem is. Tudom, hogy egy remek társasággal utazunk el, biztosan jó hangulat lesz, de még soha nem síeltem, és igazából nem gondoltam volna, hogy valaha ez megtörténik velem. Ahhoz azonban, hogy végezni tudjak, teljesítenem kell a tábort, mint ahogyan tavasszal még sok tantárgyat, én pedig nagyon szeretném, hogy ez a szemeszterem is olyan jól sikerüljön, mint a legutóbbi, úgyhogy erre is sokat fogok majd figyelni.

Vitathatatlan, hogy a házi góllövőlista első helyén álló Sári Barbara tekinthető az egyik legrutinosabbnak, amikor az egyetemisták keretéről beszélünk, ezért az év eleji célkitűzések megfogalmazásában is komoly tapasztalattal rendelkezik. Ettől még persze a kiváló beálló számára is tartogathat újdonságokat a jövő. – Őszintén nagyon vártam már, hogy vége legyen 2019-nek, de azt is, hogy ezzel együtt elkezdődjön az újév – beszélt honlapunknak Sári Barbara.

– Természetesen nagyon boldog voltam, amiért így tudtuk befejezni a bajnokság őszi szezonját, remélem, így tudjuk majd folytatni, és a legnagyobb álmainkat, céljainkat meg tudjuk valósítani. Az új esztendőben szeretném sokkal jobb játékkal segíteni a csapatot, legalábbis jobb teljesítményben bízok, mint az előző fél szezonban. Fontos persze a pályán kívüli élet is, így az iskola is, de ezzel kapcsolatosan még bőven van időm, hogy befejezzem egyetemi tanulmányaimat. Haladok előre, bízom benne, idővel ezt is sikeresen befejezem majd, de jelenleg a kézilabdára való koncentrálás az életem legfontosabb feladata, egyértelműen ez van az első helyen. Nagyon kemény alapozásunk lesz januárban, amivel megfelelően felkészülünk majd a tavaszi idényre, hiszen az a legfőbb célunk idén, hogy bajnokok legyünk. Mindent ennek fogunk alárendelni.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.01.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)