MK: magabiztos továbbjutás

Már tízzel is vezetett, végül hattal nyert, így készülhet a Magyar Kupa harmadik fordulójára az Eszterházy SC felnőtt alakulata.


 

Kupameccs törte meg a szerda délután megszokott monotonitását, a Tempo KSE ellen így egy igazi éles mérkőzés jelentette a hét fő kihívását az Eszterházy SC felnőtt együttesének életében. A kezdési időpont egy kicsit szokatlan volt, legalábbis a negyed hatos start okán, meglehetősen nehezen akartak megérkezni az érdeklődők a lelátóra.

Nézőcsúcs később sem lett, viszont így is parázs csata bontakozott ki már a találkozó elején. A hazaiak rögtön az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, kezdetben azonban mindig volt vendég válasz az egri gólokra. Először 5-3-nál sikerült egynél nagyobb különbséget kialakítani, majd Lengyel Eszter gólerős játékának hála, a kilencedik percben 8-4-nél jött az első fővárosi időkérés.

Ekkor még nem tudtuk, hogy a folytatás jóval haloványabb hazai támadójátékot hoz (legalábbis egy darabig), már, ami a helyzetek értékesítését illeti. Merthogy, ami az első nyolc percben nyolc ESC-találatot jelentett, az a következő nyolcban csak kettőt. Nem is csoda, hogy így 10-8-as állásnál már Zsadányi Sándor emelkedett hangú játékmegszakítása törte meg a csendet. Szó se róla, kellett is a fejmosás ebben a periódusban.

Az újabb időkérés újabb fordulatot hozott az összecsapásba, az egyetemisták előrejátékában legalábbis Tóth Abigél volt az a személy, akinek lendületes játéka újra eredményességgel párosult. A fiatal, balkezes játékos nem egy esetben saját testiépségét sem féltve tört az ellenfél kapujára, ami vagy gólokat, vagy büntetőket és kétperces kiállításokat hozott a konyhára.

Ennek ellenére sem volt túlzottan könnyű meccs, mert a Tempo jól tapadt vendéglátójára. Itt érdemes szóbahozni azt a témát, amit keddi beharangozó írásunkban pedzegettünk, ugyanis egyes hírek szerint, ifjúsági csapat érkezése volt kilátásban a vendég gárda esetében. Nos, erről szó sem volt, ezért is rögzíthettünk a szünetben közte négyes differenciát.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, még akkor sem, hogyha gyors két góllal rögtön meg is felezte hátrányát a feketemezes csapat. Innentől viszont ismét egri percek következtek, különösen Pankotai Luca percei. A közelmúltban egyévnyi kihagyás után visszatérő irányító először nagyon higgadt hétmétereseivel hívta fel magára a figyelmet, aztán jöttek az akciógólok is.

Idő közben az előny is igencsak megugrott hazai részről, a második félidő tízedik minutuma után ugyanis már nyolccal is vezetni tudtak a házigazdák. Akik egyébként a helyszínen tekintették meg a mérkőzést, azok bizonyosan nem unatkoztak, mivel a térfélcserét követő első tíz percben tizenhét találatot (!) számolhattunk.

Más kérdés, hogy a flúgos futamból” is a mieink jöttek ki jobban, a kényelmes fórt tartva, így egyre inkább érkeztek a pályára a keret legfiatalabb tajgai. Köztük az a Kovács Dóra, aki ifjúsági korú játékosként élete első felnőtt találkozóján vehetett részt ebben a formában, lévén a Magyar Kupa első fordulójában az ificsapat utazott el Hajdúböszörménybe. Mindezt tette nem is akárhogyan, hiszen első megmozdulását rögtön egy remek átlövésgól jelentette. Majd a következő említésre méltó 35-25-nél egy értékesített büntető.

A meccs finisébe érkezve egyedül egyetlen nyitott kérdés maradt, mégpedig, hogy sikerül-e megtartani a kétszámjegyű különbséget. Végül ez nem jött össze, összességében viszont ezzel együtt is egy végtelenül könnyed győzelemmel rukkolt ki az Eszterházy SC együttese, amely alakulat így készülhet az MK-sorozat harmadik fordulójára.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Köszönjük a Tempo hozzáállását a mérkőzéshez, örülök neki, hogy mindkét csapat játszhatott egy jót. Fiataljaink jó teljesítménye miatt is boldog vagyok.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Kupa, 2. forduló
Eszterházy SC – Tempo KSE 35-29 (17-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Babidorics B., Reszegi Cs.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 3, Szeberényi 1, Bató 2, Alaxai 3, Szecsődi 6 (3), Lengyel E. 5. Cs.: Leiner – Pankotai 5 (4), Tóth Abigél 5, Jurmann 1, Kiser 1, Zákányi 1, Kovács D. 2 (1), Csomós A., Romány. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 9/8. ill. 4/2.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12 p.: 9-5, 18. p.: 11-8, 24. p.: 14-11, 36. p.: 21-17, 42. p.: 28-21, 48. p.: 31-25, 54. p.: 35-25.

 

A 2. forduló további eredményei:

Gárdony-Pázmánd NKK – Szent István SE
Hajdúnánás SK – Levendula Hotel Algyő
Kozármisleny SE – Mohácsi TE 1888
Szigetszentmiklós NKSE – NEKA
Békéscsabai ENKSE – Csepel DSE
Komárom VSE – Kispest NKK
DKA Vác – Oxxo Energy Orosházi NKC

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.06.
(FOTO: Szepesi Áron)