Nagy csatában győztük le a Gödöt

Lakatos László ifjúsági csapata az őszi tízgólos vereség után, itthon tudott javítani.


 

Remek mérkőzést játszott, és ezzel együtt fantasztikus győzelmet aratott az Eszterházy SC ifjúsági együttese a másodosztályú bajnokság utolsó előtti fordulójában. A Gödi SE elleni, őszi tízgólos vereség után, ezúttal egy találattal a mieink bizonyultak jobbnak.

– Ősszel nagyon gyenge játékot produkálva kaptunk ki Gödön, ezért nagyon fűtötte a csapatot a visszavágás lehetősége, ráadásul siker esetén, a tabellán helyet is cserélt volna egymással a két csapat – kezdte értékelését az egriek edzője, Lakatos László.

– Ha keretbe kellene foglalni a mérkőzést, akkor talán az lenne a jellemző, hogy az első és az utolsó két perc kivételével végig az ellenfél vezetett. A húszadik percig ott lihegtünk a vendégek nyakán, de védekezési hibák miatt ötgólos hátrányba kerültünk, amit a félidő végéig háromra sikerült csökkenteni. Belső védőpozíciókban jelentett megoldatlan problémát a vendégek kiemelkedő felépítésű játékosa, valamint a semlegesítésből adódó elcsúszások és rossz váltások. Mindkét játékrészben próbálkoztunk vegyes védekezéssel is, ami hozott ugyan részsikereket, de nem jelentett megoldást.

A második játékrész tízedik percében már hatgólos hátrányban voltunk, ám nem éreztük azt, hogy elment volna a hajó. Hét perc alatt újra szoros lett a mérkőzés, védekezésben fegyelmezettebben és keményebben dolgozott a csapat, a kapuban pedig Kopka Réka nagyon fontos labdákat fogott. Az utolsó percekben az előnyünk megtartása jelentett izgalmat, azonban ezt már sikeresen kiharcolta az együttes.

Nagyon jó mentalitással dolgozott a csapatom ezen a napon, támadásban ötletesen és gólerősen játszottunk, bár a szélső befejezéseken továbbra is van javítanivaló. A második félidőben egy kis hullámvölgytől eltekintve, az idény legjobb teljesítményét nyújtották a lányaim védekezésben. Jók voltak a váltások, kellő keménység és határozottság jellemezte ezt az időszakot. A csapatból mindenki pályára lépett és döntő tényező volt a hosszabb kispadunk, hiszen mindenki lendített a teljesítményen.

Egyénileg Kopka Réka ismét remekelt a kapuban, végig magas hőfokon játszott. Király Lili és Csomós Panka hiba nélkül támadott, Lilinek fontos szerep jutott az emberfogásos védekezésnél is. Kovács Dóra és Koós Réka a második félidőben védekezésükkel és támadási aktivitásukkal tűntek ki. Dohány Vanda főleg támadásban nyújtott jó teljesítményt, Szabó Fanni viszont nagyon fontos időszakban vitte a hátán a csapatot, ezért számomra külön öröm az ő jó produkciója. A meccs embere az a Koczka Lili lett, aki okosan és gólveszélyesen irányította a csapatot és fontos labdákat szerzett.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, 18. forduló
Eszterházy SC – Gödi SE 33-32 (17-20)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Barta N., Kovács S.
EKESC: Fodor L. – KIRÁLY L. 3, CSOMÓS A. 3, KOCZKA L. 8, DOHÁNY V. 5, Nagy E. 1, Romány K. Cs.: KOPKA R. – KOVÁCS D. 3, Kurucz A. 2, SZABÓ F. 5, Krinszki G., KOÓS R. 2, Lengyel T. 1, Barabás R. Edző: Lakatos László.

 

A 18. forduló további eredményei:

Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC 18-26
NKK Balmazújváros – Szeghalmi NKC 42-19
Mikolik Handball School – Szigetszentmiklós NKSE 7-61
Érd II. – Kézilabda Szeged SE 33-32
DVSC Schaeffler II. – Kispest NKK Endo+Service 58-9

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.16.