Nagy pofon az Albától

Kevés tűz, tizenhat kapott lerohanásgól, és a szezon eddigi leggyengébb teljesítménye. Nem is maradt el a kiütéses vereség Székesfehérváron.


 

Az esélytelen nyugalmával utazhatott Székesfehérvárra az Eszterházy SC felnőtt alakulata, mivel egy olyan rivális otthonában lépett pályára, amely sokkal nagyobb rutinnal rendelkezett a K&H Liga negyedik fordulójának mérkőzése előtt.

Ettől függetlenül fogadkoztak a lányok, a héten is arra készültek, hogy megnehezítik az Alba Fehérvár KC dolgát, és pontosan tudták, hogy elsődlegesen agresszivitásban kell előrelépni, hogy elérjék azt a szintet, ami NB I-es mérkőzés megnyeréséhez szükséges. Ehhez képest már kilenc perc után időt kellett kérnie Debre Viktornak, hiszen 4-1-re elment a házigazda.

Aki azt gondolta, hogy majd ezt követően változik az egriek játéka, az bizony nagyot csalódhatott. Igazából semmilyen változás nem történt a támadójátékban, nem volt, aki szervezze a játékot, az átlövők pedig kis túlzással kapura sem néztek. Nyugodtan állíthatjuk, kizárólag azért nem alakult ki már az első félidőben komolyabb különbség, mert Győrffy Alexandra ziccerek, átlövések sorát védte ki.

A védekezésből is hiányzott az a tűz, ami az első három fordulóban legalább még megvolt a lányokban. Ennek ellenére még „csak” hatgólos hátrányban jöhetett el a szünet. Ekkoriban gondolhattuk, hogy egy jól elkapott rajt a második félidő elején visszahozhatja az esélyeket, de sajnos nagyon nem így sült el a dolog…

Fordulás után kicsivel több, mint két perc telt el, és Debre Viktornak máris újabb időt kellett kérnie, lévén, hogy ezidő alatt egy 0-4-es etapot produkáltak a tanítványok. Szóval nemhogy közelebb került volna ellenfeléhez az újonc, gyakorlatilag végérvényesen leszakadt. Természetesen ez a gyatra kezdés végérvényesen megpecsételte az egyetemisták sorsát, innentől kezdve pedig már mindenki pályára léphetett.

A folytatásban igazából sok esetben már egy teljesen szétesett társaság benyomását keltették az egriek, ezt mutatja az a tizenhat lerohanásgól (!), ami az Alba neve mellé került. De ezen kívül is történtek aggasztó dolgok a második játékrészben. Sári Barbara például egy visszafutásnál faultolt két percet érően, a játékvezetői magyarázat szerint azonban szándékos visszarántásról volt szó, amiért egyből piros lap járt. Kék lap szerencsére nem, szóval eltiltásra nem kell számítani. Pados Mónika sérülése sem a kellemes dolgok közé tartozott. Az Eszterházy balátlövője egy gólja után maradt a földön, és a lábfejét fájlalta. Jelen pillanatban nem lehet tudni, mi is a pontos probléma, de csak remélni tudjuk, hogy semmi komoly.

Nem túl sok, de némi pozitívuma is akadt azért a találkozónak, mint például Buzsáki Nikolett visszatérése. A posztját tekintve, eredetileg bal szélső, de a belső pozíciókban is elboldoguló játékos nyár eleji porcműtétje után, első alkalommal léphetett pályára, igaz, nem sok sikerrel. Emellett talán Bíró Eszter próbálkozásait lehet kiemelni, amiből két esetben gól is született, de ismételjük magunkat, igazából ez is csak nagyon apró szépségtapasz.

Merthogy az első három forduló harcias hozzáállását követően, ezen a hétvégén nem sok mindent mutatott meg valódi arcából az Eszterházy SC csapata, így pedig ebben a mezőnyben, ilyen ellenfelekkel szemben nem sok jó várható. Nem is kaptunk semmi jót, a végére egy kiütéses, tizenhét gólos vereség jött össze, ami minden, csak nem szép. Talán jó is, hogy legközelebb két hét múlva játszanak a lányok újra a bajnokságban, és hát ezidő alatt lesz mit rendbe tenni…

 

Mestermérleg:

Deli Rita: – Megpróbáltuk megtalálni az Eger játékában azokat a pontokat, amelyekben föléjük tudunk kerekedni. Célzott feladat volt, hogy nagyon szoros védekezésből néha csapdázással, néha felkínálva az átlövés lehetőségét játsszunk, és ezekből gyors lerohanásokkal domináljunk. Az első félidőben sok ziccert hagytunk ki, de a szünet után már minden tekintetben, védekezésben, és támadásban is ellenfelünk fölé nőttünk.

Debre Viktor: – Sok mindent nem lehet mondani, mert úgy gondolom, hogy sima vereséget szenvedtünk. Ellenfelünk pontosan tudta, hogy nincsenek igazi átlövőink, és nem is tudtunk kintről gólokat szerezni. A Fehérvár jól védekezett, utána pedig lerohanásokból megnyerte a meccset. Nagyon sok ilyen gólt kaptunk, és hiába is készültünk erre, nem tudtunk ellene mit tenni. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de megmondom őszintén, ennél azért jobb eredményre számítottam, ma ugyanakkor ennyit engedtek nekünk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, 4. forduló
Alba Fehérvár KC – Eszterházy SC 32-15 (14-8)
Székesfehérvár, 500 néző.
V.: Paska D., Vastag S.
FEHÉRVÁR: GYÖRKÖS – MÁJER 5, NASCIMENTO 5, Boldizsár 2, MENDY 6, Gorsenyina 2, PELCZÉDER 4. Cs.: Temes 2 (2), Sztankovics 2, Rózsás 1, Szarka 3, Utasi. Edző: Deli Rita.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi 1, Hanczvikkel, Petrovics 2 (1), Sári 3 (2), Pados 3, Sallai. Cs.: Leiner – Bíró E. 2, Juhász R., Bernát D., Kobela 1, Brettner 1, Vörös Sz. 1, Borbély 1, Buzsáki. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 12. p.: 5-2, 18. p.: 8-4, 24. p.: 11-6, 36. p.: 18-9, 42. p.: 20-11, 48. p.: 24-12, 54. p.: 29-14.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 10 perc.
Piros lap: Sári a 43. percben.
Hétméteresek: 5/2. ill. 3/3.

 

A 4. forduló további eredményei:

DVSC Schaeffler – Kisvárda Master Good SE 27-27
Eu-Fire Mosonmagyaróvár – MTK Budapest 29-31
Moyra-Budaörs Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-38
Siófok KTC – Érd 34-22
GVM Europe-Vác – EUbility Group-Békéscsaba 43-21
Dunaújvárosi KKA – Győri Audi ETO KC 24-28

 

 

Fenyves Balázs, 2018.09.22.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)