Nagy visszatérővel indul a tavasz

A Szeged elleni hazai bajnokival indul az Eszterházy SC felnőtt csapatának 2022-es meccsdömpingje.


 

NB I/B, kelet, 13. forduló
Eszterházy SC (2.) – PC Trade Szegedi NKE (9.)
Eger, Eszterházy-csarnok, január 15., szombat, 18.00.
V.: Bacs József, Váltó Ádám.

 

Tegnap óta megint tudjuk, nincs már olyan, hogy országos egyes. Bizonyosan nagyon sokan kíváncsiak voltak a magyar férfiválogatott hazai rendezésű Európa-bajnokságának nyitómérkőzésére, ami végül a hatalmas várakozások, és a húszezres hazai közönség ellenére, óriási csalódással ért véget.

Az esélytelen holland gárda esete tökéletesen bizonyítja, nincs már olyan, hogy előre megnyert mérkőzés, még akkor sem, hogyha az esélyek egy-egy ütközet előtt egyértelműek. Hasonló a helyzet az Eszterházy SC felnőtt együttesénél is, hiszen nem igen létezik olyan statisztikai mutató, ami nem a mieink győzelmét vetítené elő a szombati, PC Trade Szegedi NKE elleni összecsapáson, ám épp a fenti példából kiindulva, ezúttal sem árt óvatosnak lenni.

Már csak azért sem, mert a szegedi lányok hiába állnak a bajnokság tabellájának utolsóelőtti helyén, az utolsó 2021-es találkozójuk során meglepetést okoztak. Gondolunk itt arra, hogy a Hajdúnánás hazai környezetben történő legyőzése alkalmával (30-28) abszolút a vendégek számítottak favoritnak, a Tisza-partiak mégis bravúrt hajtottak végre.

Ezen a ponton kell megemlíteni, hogy ezen a mérkőzésen már nem az elmúlt években a társaságot irányító Vojkovics Gyula ült a kispadon. A meccset megelőző fordulóban legalábbis a sereghajtó Csepel otthonában szerzett (vagy éppen bukott, nézőpont kérdése) egy pontot követően, edzőváltás történt, így új trénerként Vadkerti Attila kezébe került a karmesteri pálca.

Az egyetemistákról is beszélve, sokszor leírtuk már, hogy a háromhetes téli felkészülés utolsó napjainál tartunk, aminek záró akkordjaként szerepel majd a szombati bajnoki. Egészségügyi fronton nem változott sok minden a múlt heti, DVSC-vel szembeni kupacsatához képest, amit azonban már akkor is előrevetítettünk, mely szerint egyéves kihagyás után újra pályára léphet Kuti Bettina, ez mostanra valósággá válik. Az egriek junior világbajnok jobbszélsője ismét játékra jelentkezett, vagyis a szombati mérkőzés jegyzőkönyvében végre nem a stábtagok, hanem a játékosok között találhatjuk majd meg a nevét.

– Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, de biztos vagyok benne, hogy mindannyiunknál is jobban várt Betti, hiszen nagyon hosszú időszak végére kerülhet végre pont – fogalmazott balkezes játékosa visszatérésével kapcsolatosan a csapatát holnap korábbi klubja elleni irányító Zsadányi Sándor.

– Bízunk benne, a visszatérés mellett az együttes játéka is jól sikerül, még, ha valóban most értünk is a végére ennek a kemény, és meglehetősen fárasztó háromhetes mini alapozásnak. Nem véletlenül terveztük meg így a mögöttünk hagyott időszakot, mivel az előttünk álló meccsdömpinget megelőzően, szükségünk volt a megfelelő állóképesség megteremtésére. Nyilvánvaló ennek oltárán félig-meddig beáldoztuk a Szeged elleni felkészülést, amit nem a nagyképűség, vagy a túlzott elbizakodottság mondatott velünk, mindössze arról van szó, hogy a két gárda közti különbség okán úgy gondoltuk, hogy munkából érkezve is meg kell szereznünk a két pontot. Merthogy hazai pályán nem is lehet kérdés, ez az egyetlen elfogadható eredmény, és hogyha abból indulunk ki, hogy ősszel huszonkét gólos diadalt aratva sikerült elhagynunk Szegedet, akkor a Leányka úton valóban nem szabad, hogy problémánk legyen.


 

A 13. forduló további párosításai:

2022. Január 14., péntek
17.00.: Hajdúnánás SK – FTC U19
18.00.: Oxxo Energy Orosházi NKC – Békéscsabai ENKSE

Január 15., szombat
18.00.: Tempo KSE – Levendula Hotel Algyő
Csepel DSE – Kispest NKK 31-37

 

 

Fenyves Balázs, 2022.01.14.
(FOTO: Balogh Tibor)