Nagy volt a különbség Vácon

Második nyári felkészülési mérkőzésén tizennégy gólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC.


 

A keddi és szerdai csapatépítő programot követően, pénteken a nyári időszak második felkészülési mérkőzése várt az Eszterházy SC felnőtt alakulatára, ráadásul nem is akármilyen játékerőt képviselő rivális ellen. A K&H Liga tavalyi negyedik helyezettje, az ősztől újra nemzetközi porondon szereplő Vác igen kemény diónak tűnt elsőre is, de pontosan ez volt az egri szakvezetés célja, hiszen jó csapat ellen lehet leginkább megnézni, hogy is áll a gárda.

Egy hete a Budaörs otthonában aratott négygólos győzelem után, különösen kíváncsian vártuk, hogy mire mennek az egyetemisták, sajnos azonban ez a meccs nem sikerült jól. Igazából már az első félidőben problémákkal küszködtek a vendégek, ami leginkább abból fakadt, hogy nem tudott olyan hőfokban kézilabdázni az ESC, mint legutóbb. Sem védekezésben, sem támadásban nem vállalták be a pofonokat a lányok, ezáltal a váciak könnyű szerrel növelni tudták előnyüket.

Látványosan nagy volt a különbség a két együttes között tempóban, és dinamikában is, vagyis megállapítható, hogy ezúttal nem sikerült eltüntetni az osztálykülönbséget. Kiemelni most leginkább Bató Lilit lehet, illetve a jobb szélen ezúttal is nagyon ügyesen játszó Zákányi Blankát, a többiek nem tudtak átlagon felül teljesíteni.

A megszokott mérkőzés tudósítást most nem tudjuk számokkal mellékelni, miután nem írtak jegyzőkönyvet a helyszínen, így góllövők, statisztikai adatok híján, kizárólag a végeredményt tudjuk közölni, ami 36-22-es hazai sikerről árulkodik. Ezzel egyébiránt még mindig nincs vége a hétnek, szombaton délben ismét pályára lépnek az egriek, méghozzá Hajdúnánáson, ahol a tavalyi bajnok Békéscsaba lesz az ellenfél.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Elég gyámoltalanok voltunk az első félidőben, nem sok mindent mertünk felvállalni, és ez kihozta a két csapat közti különbséget. Ezúttal nem tudtuk megismételni a múlt heti jó teljesítményünket, ennek ellenére természetesen ennek a mérkőzésnek is volt értelme. Terhelés és tanulságok tekintetében is jó volt ez a váci meccs, de bízom benne, holnap a jobbik arcunkat vesszük elő.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.07.29.