NB I: Jövünk!

Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat vállalja az első osztályú megmérettetést.


 

Csütörtök délután tartotta évzáró, egyben éremátadó ünnepségét az Eszterházy KESC felnőtt együttese, az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Líceumában pedig az alkalomra való tekintettel elég szépszámú meghívott vendég és érdeklődő érkezett.

Eredetileg az eseményről szóló tudósításunkat csak az éremátadó másnapján terveztük megjelentetni, de a köszöntő beszédek között olyan dolog történt, ami azonnali publicitást igényel.

Az EKE rektora, az EKESC elnöke, dr. Liptai Kálmán a csapat és annak tagjai méltatása közben egyszer csak bejelentette, az elkezdett munka folytatását támogatva, a 2018/2019-es szezont már egy osztállyal feljebb kezdheti meg az egyetemista társaság.

– Azzal a filozófiával kezdtük el a közös munkát női kézilabda együttesünkkel, hogy erős háttérrel, erős utánpótlással próbáljuk meg elérni, hogy valamikor a jövőben NB I-es csapatunk legyen – fejtette ki az egyetem első embere.

– Ez a munka elindult, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar beérik annak gyümölcse. Az általunk választott út elején csupán egyetlen kötöttséget szerettünk volna, mégpedig, hogy olyan játékosok alkossák a keretet, akik a sport mellett tanulnak is. Ebből a filozófiából nem engedtünk. Habár nem minket vártak a bajnokság végén az első helyre, számomra egyáltalán nem meglepetés, hogy ez a munka, ez az ideológia ilyen hamar megtérült. Kellett hozzá egy fantasztikus vezetőedző, Debre Viktor, egy kiváló segítő, Rutka Péter, illetve egy igazi stáb és nagyon komoly csapatmunka, hogy mindez létrejöjjön. Éppen ezért a szponzorokkal és az egyetem vezetésével úgy határoztunk, élni kívánunk a pályán elért lehetőséggel, az első osztályú szerepléssel. Azt gondolom, hatalmas siker ez számunkra, hiszen egyedüli egyetemi csapatként leszünk jelen a magyar kézilabda sport elitjében.

Mi a magunk részéről annyit fűznénk hozzá: előre várjuk már a nyár végét, illetve azt, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek az egri lányok. Addig azonban még sok víz lefolyik az Eger-patakon, pénteken pedig ahogyan ígértük, arról is beszámolunk, hogyan zajlott pontosan az éremátadó ünnepség.

 

 

Fenyves Balázs, 2018.06.07.
(FOTO: Kakuk Dániel)