Négy távozó, a többiek maradnak!

Erős csapattal vághat neki a következő évnek az Eszterházy SC felnőtt csapata, derült ki azután, hogy az idei társaság magja most már hivatalosan is együtt marad.


 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság múlt heti hatos döntőjével (és annak megnyerésével), hivatalosan is befejeződött a 2018/2019-es szezon az Eszterházy SC felnőtt együttesének életében. Múlt héttől már jól megérdemelt pihenőjüket töltik a csapat tagjai, ám még ezt megelőzően, fontos dolgokról kellett egyeztetni.

Nevezetesen a jövőről, mármint, hogy az idei keret tagjai hogyan képzelik el a folytatást. Kezdjük azzal, hogy tavaly ilyenkor többen is kétéves szerződést írtak alá, ez vonatkozik a csapatkapitány Győrffy Alexandrára, a másik kapus Leiner Bernadettre, a balszélső Buzsáki Nikolettre, az átlövő Kobela Tamarára, az elsőszámú gólfelelősre, Sári Barbarára, a jobb szélen szereplő Bocsi Szonjára, valamint a térdműtétje miatt, hónapok óta harcképtelen Petrovics Gerdára.

Ez már önmagában egy jó kis magnak nevezhető, különösen másodosztályú viszonylatban, ehhez a névsorhoz pedig szerencsére még többen is csatlakoztak. Az elmúlt időszakban legalábbis az idei csapat további tagjaival is sikerült megállapodni, ami azt jelenti, hogy elég jelentős mértékben sikerül együtt tartani a társaságot.

Örömmel jelenthetjük be, hogy továbbra is egri színekben folytatja a balkezes Iván Emese, az irányító Brettner Zsófia, valamint a három jobbszélső Sepsi Réka, Bernát Dorina, illetve a múlt héten végre tétmeccsen is pályára lépő, junior világbajnok Kuti Bettina. Rajtuk kívül egészen friss hír, hogy a Pados Mónika, Bíró Eszter kettős is marad, aminek szintén örülhetünk.

Ez ugyebár tizennégy felnőtt játékos, akikhez idén is csatlakozik a saját utánpótlásból kikerülő Csomós Anna, Dohány Vanda duó. Emlékezhetünk, a Lakatos László ifjúsági gárdájában edződő tehetségek a K&H Ligában is bemutatkoztak (utóbbi játékos gólt is szerzett), ami azt mutatja, hogy bátran lehet meríteni a saját erőforrásokból. Ez a terv a továbbiakban is, hiszen az imént említett két játékos mellett, a következő szezonban is lehet majd lehetősége több tehetségnek a felnőtt kerettel való közös felkészülésre.

A távozókkal kapcsolatosan nem árultunk zsákbamacskát, legalábbis mindenki visszaemlékezhet az utolsó hazai bajnokira, amikor a Kisvárdát fogadva négy játékostól is elbúcsúzott a klub. Ezek alapán Borbély Márta, Hanczvikkel Zsanett, Juhász Renáta, és Sallai Nikolett folytatja más klubban, vagy hagy fel aktív pályafutásával. Az említetteknek ezúttal is köszönünk mindent, és további sok sikert kívánunk életük következő szakaszához!

Végezetül kerüljön szóba a talán mindenkit leginkább foglalkoztató kérdés: kik lesznek az érkezők? Nos, egyelőre el kell keserítenünk a kíváncsiskodókat, de nem azért, mert nincsenek konkrétumok, mert csupán arról van szó, hogy az új igazolásokat hagyományosan a nyár közepén, a szokásos szezonindító sajtótájékoztató keretén belül fogjuk bejelenteni.

Ettől függetlenül nem kell aggódni, már több olyan játékos is aláírta szerződését az Eszterházy SC-vel, aki a következő idényben az egyetemisták keretét fogja erősíteni. Ám, hogy pontosan kikről van szó, azt majd csak a nyári felkészülés legelső napján, július 22-én tudhatjuk meg…

 

 

Fenyves Balázs, 2019.06.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)