Négyből négy, újabb serdülő győzelem

Harsányi Kálmán harmadosztályú alakulata is sikerrel zárta az előző hetet, ami így hibátlanra sikeredett.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Az U17-es bajnokság hatodik fordulójában a Mezőkövesd csapatához látogattunk. Bevallom őszintén engem is meglepett a hazai csapat, a korosztályhoz mérten jóval taktikusabb és stílusosabb játékot próbál játszani. Előkerültek például hét a hat elleni játékok, és viszonylag sok beállós kettő-kettő is. Ráadásul ezúttal igen hatékonyak voltak a kinti próbálkozások, illetve betörések is. Persze, ehhez mi is kellettünk, sok hibával, dekoncentráltan védekeztünk, és nem figyeltünk eléggé oda egymásra. Ami a támadójátékunkat illeti, a felállt fal elleni játékunk működött, de zavaróan sok volt a technikai hiba és legfeljebb periódusaink voltak, amikor ügyesen gyorsítottuk a játékot. Sebők Fanni és Gönczi Anna a kapuban hozzá tudtak tenni a játékunkhoz, míg Soltó Julcsi hét, Kocsmár Orsi pedig öt gólt szerzett. Ezenkívül a góljaikon túl Viszokai Vikit az ötletessége, Barta Zsófit a higgadtsága, míg Tóth Szabinát a jó döntései miatt tudom most kiemelni.

Tóth Szabina, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – A tabella és a tavalyi tapasztalatok alapján bíztunk benne, hogy idén is győztesként kerülünk ki ebből az összecsapásból. A meccs elején viszonylag gyorsan pár gólos előnyre tettünk szert, amit meg is tudtunk tartani, egy-egy erősebb szakaszunk után pedig növelni is tudtuk a különbséget. Sajnos védekezésben nem zártunk erős napot, ebből is látszik, van még miben fejlődnünk, hogy keményebbek és öszzetartóbbak legyünk. A második félidőben számottevően több technikai hibát véttetünk, de ezt a kapusaink remek védései ellensúlyozták, így meg tudtuk tartani az előnyünket. Nagyon büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk.


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 6. forduló
Mezőkövesdi KC – Eszterházy SC 34-40 (19-23)
Egri gólszerzők: Viszokai Viktória 8, Soltó Julianna, Barta Zsófi, Tóth Szabina 7-7, Kocsmár Orsolya 5, Bérczessy Sarolta 2, Lukács Lilla, Nagy Kincső, Kun Liliána, Gesztiványi Luca 1-1.

 

A 6. forduló további eredményei:

Salgótarjáni SKC – Balkányi ISE 43-16
Kazincbarcikai KSE – Sárospataki USI 49-13
Balmazújvárosi LKSE – Füzesabonyi SC 43-30
Nyíradony VVTK – Hajdúböszörményi TE 16-32
Újfehértó-Kállósemjén SzSE – Miskolci VSC 28-29

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.15.