A negyedik siker zsinórban

Ifjúsági csapatunk alaposan belejött az év végére, ezúttal a Kispest bánta mindezt.


 

Az őszi menetrend szerint, az utolsó idei mérkőzésén léphetett pályára hétvégén az Eszterházy SC ifjúsági együttese, ám a korábban elmaradt találkozók közül, az is lehet, hogy még idén lesz pótlás. Ennek ellenére a Kispest NKK ellen már csak az előző napi, felnőtt vereség miatt is bosszút szerettek volna állni az egriek, ami magabiztos teljesítménnyel össze is jött.

A lányok ezzel sorozatban a negyedik győzelmüket aratták, amivel két pontra érkeztek meg a listavezető kettős mögé. – Az őszi utolsó mérkőzésünkön a tabellán utolsó helyen álló Kispest NKK-t láttuk vendégül, amely során újra bőséges keretből válogathattam – kezdte értékelését a társaság edzője, Lakatos László.

– Az ellenfél ismeretében most két felnőtt kerettag maradt ki. Barta Katával kezdtünk a kapuban, aki meghálálta a bizalmat nagyszerű teljesítményével. A hátsó alakzattal maximálisan elégedett voltam az első félidőben. Kellő koncentrációval és jó hőfokon dolgozott a csapat, kevés területet hagytunk a vendégeknek. Támadásban viszont belehibáztunk, rossz döntéseket hoztunk, és nem vállaltuk be a lehetőségeket.

Fordulás után már a védekezésünk is fellazult, sajnos közelebb zárkózott az ellenfél. A félidő közepén volt egy tízperces szakasz, amikor a tudásunk szerint játszottunk, ennek köszönhetően, jó védekezéssel, labdaszerzésekkel és pontos befejezésekkel meggyőző előnyt szereztünk. Természetesen örülök a győzelemnek, de tartósan nem játszottunk jól. Kiemelkedő teljesítményt Barta Katán kívül a két irányító nyújtott. Fodor Ivett dinamikája most is követhetetlen volt, a most bemutatkozó Tóth Antónia pedig ötletesen szervezte a játékot.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 11. forduló
Eszterházy SC – Kispest NKK 31-23 (13-7)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Katona J., Konyári I.
ESC: BARTA K. – Zákányi B. 4, Kovács D. 2, Horváth-Vadon, FODOR I. 6, Barta A. 2, Nagy E. Cs.: Fodor L. – Király L., Lénárt E. 1, Dohány V. 2, Szendrődi 2, TÓTH A. 5, Ficzere 3, Romány K. 3, Barabás R. 1. Edző: Lakatos László.

 

A 11. forduló további párosításai:

Szeghalmi NKC – Kézilabda Szeged SE elmaradt
FKSE-Algyő – DVSC Schaeffler III. elmaradt
DKA II. – Dabasi KC VSE elmaradt
DVSC Schaeffler II. – Gödi SE elmaradt
Tempo KSE – Kazincbarcikai KSE elmaradt

 

 

Fenyves Balázs, 2020.12.08.
(FOTO: Balogh Tibor)