Negyven egri gól Szegeden

Minden szempontból sikerült javítani, remek kézilabdát mutatott be az Eszterházy SC.


 

Egy héttel a szezon eddigi egyetlen vereségét hozó orosházi fellépés után, ismét Dél-Magyarország felé vette az irányt az Eszterházy SC felnőtt együttese, a másodosztályú bajnokság negyedik fordulójában ugyanis a PC Trade Szegedi NKE látta vendégül a tabellán második egrieket.

A helyszín ismerős lehetett, az ellenfél is, a meccs előtt így nem is kívánhattunk mást, minthogy negatív irányba ne változzon a játék képe a két csapat legutóbbi, nyári felkészülési mérkőzéséhez képest. Akkor nyolccal nyertek az egyetemisták, és valami ilyesmi volt a terv ezúttal is, más kérdés, hogy a nyári felálláshoz képest történtek változások.

Habár a 2021/2022-es szezonban huszonegy fő alkotja az ESC keretét, a szombati találkozón mindössze tizennégy játékos neve szerepelt vendég oldalon a jegyzőkönyvben. Az állandó sérültek hiánya nyilvánvalóan megszokott, ám úgy tűnik, az elmúlt évhez képest továbbra sincs változás a balszerencse tekintetében, hiszen a legutóbb a maródiak listájára kerülő Balogh Panna mellett Györfi Dóra neve is itt tűnt fel, ráadásul még Romány Kinga sem állt ezúttal rendelkezésre. Ettől függetlenül ezt a csörtét mindenképpen két ponttal kellett volna abszolválni, úgyhogy semmilyen kifogás nem lehetett, csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek.

Szerencsére elég jó szellemben sikerült elkezdeniük az összecsapást az egrieknek, és ez még akkor is igaz, hogyha 3-2-ig a vendég egyenlítéseket leszámítva, folyamatosan a hazaiak vezettek. Ezt követően viszont jött egy „robbanás”, aminek következményeként egy 5-0-ás sorozatot produkált a vizitáló fél, amely így meg sem állt egy kényelmes, négygólos fór kiharcolásáig.

Innentől kezdve sikerült ráerőltetni saját játékát ellenfelére Zsadányi Sándor csapatának, a szünetig ezért folyamatosan nőtt a különbség. Remekül működött a hátsó alakzat, legalábbis meglehetősen komoly teljesítményt nyújtva tudták kitolni házigazdájukat a lányok, amiből sok esetben nem jöhetett veszélyes próbálkozás. Elől is erőtől duzzadó produkciót láthattunk, Bató Lili és Szecsődi Laura lehengerlő teljesítményt nyújtott a támadások során, és erre igazából semmilyen ellenszere nem volt a Szegednek. A szünetig közte nyolcas differenciát sikerült összehozni, vagyis ezúttal féltávnál az ég világon semmi okunk nem lehetett a panaszra.

A folytatás sem tartogatott sok izgalmak, pláne azután, hogy a harmincharmadik percen Lengyel Eszter jóvoltából, kialakult a kétszámjegyű különbség (11-21). Innentől aztán nem is adta alább az Eger, holott a második felvonás jelentős részében alaposan felkavart összeállításban láthattuk az egyetemistákat.

A játékrész közepére egyébiránt már-már az is látótávolságba került, hogy húsz góllal vezessen az ESC. Az imént már említettük Lengyel Eszter közte tízet jelentő találatát, azonban amiatt is meg kell említeni a balszélső nevét, mert kicsivel több, mint három perc alatt ötször mattolta az alföldi portát.

A végjátékra aztán az volt a legszebb, hogy 18-38-as állásnál úgy alakult ki a plusz húszas előny, hogy az a Zákányi Blanka tudott eredményes lenni, aki előtt korábban már mindenki be tudott találni, vagyis a kapusokon kívül valamennyi vendég játékos gólt szerzett. A vége ezzel együtt is gyakorlatilag kiütéses győzelem, de, ami ennél is fontosabb, jó kézilabdát bemutató egri csapat lépett ma pályára.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Sikerült kijavítanunk az előző heti botlásunkat, és elsősorban nem a két pont, hanem a mutatott hozzáállás és játék miatt. Ez volt most a legfontosabb. Örülök neki, hogy mindenki hozzá tudott tenni ehhez a mérkőzéshez.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 4. forduló
PC Trade Szegedi NKE – Eszterházy SC 18-40 (10-18)
Szeged, Városi stadion, 30 néző.
V.: Gulybán O., Juhász D.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 3, Bató L. 6 (2), Alaxai 3, Szeberényi 1, Szecsődi 5 (1), Kiser 2. Cs.: Leiner – Tóth Abigél 2, Pankotai 3, Jurmann 4 (1), Lengyel E. 8, Csomós A. 2, Zákányi 1. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 2/1. ill. 5/5.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 12. p.: 4-7, 18. p.: 7-12, 24. p.: 9-15, 36. p.: 12-23, 42. p.: 14-26, 48. p.: 15-31, 54. p.: 18-35.

 

A 4. forduló további eredményei:

FTC U19 – Hajdúnánás SK 35-28
Békéscsabai ENKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 29-23
Levendula Hotel Algyő – Tempo KSE 33-27
Kispest NKK – Csepel DSE 39-31

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.02.