Negyven góllal zártunk

Mármint harmadosztályú serdülő együttesünk, amely így másodikként várhatja a 2023-as folytatást.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Az Újfehértó-Kállósemjén csapata ellen zártuk hazai pályán a 2022-es esztendőt. Nem játszottunk rosszul, sőt, amikor megkaptuk a lehetőséget, viszonylag hatékonyan gyorsítottuk a játékot. Egyedül a befejezésekkel álltunk kissé hadilábon, bár a negyven lőtt gól így is rengetegnek számít kézilabdában. Tény ugyanakkor, hogy még ezzel együtt is alul lőttük magunkat. A védekezésünk több mint rendben volt. Négy lány játéka különösen tetszett, Kiss Eszter, Kocsmár Orsi, Sebők Fanni és Soltó Julcsi remek napot zárt, de Kalcsó Luca és Viszokai Viki is ügyeskedett. Összességében rajtuk kívül is mindenki bele tudott szólni a találkozó alakulásába. A csajok mind külön-külön, mind csapatként remek félévet zártak. Ha sikeresek a lányok, az edző is boldog és büszke rájuk. Motiváltan, szorgalmasan és alázatosan dolgoztak július óta, nagyon megérdemlik ezt a pár hét pihenőt. Januárban innen fogjuk folytatni. Köszönöm a kollégáknak a segítséget és a szülőknek, hozzátartozóknak a rengeteg bíztatást. Az egész csapat nevében áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Sebők Fanni, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A mérkőzésen a hozzáállásunkkal nem volt probléma, tudtuk, hogy rengeteg futással a pontok is a mieink lesznek. Az első félidőt jól kezdtük ugyan, de a közepén sajnos kihagytunk jó pár ziccert. Ettől függetlenül a lányok ezt ügyesen javították védekezésben. A második játékrészt már sokkal jobban indítottuk, koncentráltabb játékkal, sok labdaszerzéssel, hatékonyabb befejezésekkel és rengeteg lefutással. A védekezésünk továbbra is jól állt a lábán, ez pedig sokat hozzátett ahhoz, hogy Lucával a kapuban elég jó százalékkal sikerült védenünk. Nagyon büszke vagyok a lányokra és arra, hogy az évet tökéletesen tudtuk zárni, egy ilyen nagyarányú győzelemmel!


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 11. forduló
Eszterházy SC – Újfehértó-Kállósemjén SzSE 40-23 (15-11)
Egri gólszerzők: Kocsmár Orsolya 10, Soltó Julianna 7, Viszokai Viktória 5, Kiss Eszter, Barta Zsófi 4-4, Tóth Szabina 3, Nagy Kincső 2, Kalcsó Luca, Lukács Lilla, Bartók Réka, Kun Liliána, Gesztiványi Luca 1-1.

 

A 11. forduló további eredményei:

Miskolci VSC – Füzesabonyi SC 29-25
Sárospataki USI – Hajdúböszörményi TE 21-36

 

 

Fenyves Balázs, 2022.12.21.