Negyvenhárom egri gól Miskolcon

A harmadosztályú serdülő bajnokság első 2023-as bajnokiján közel húsz találattal nyert az Eszterházy SC.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Miskolcon kezdtük a tavaszt, ahol az MVSC csapatával találkoztunk. Bár nem játszottunk tökéletes meccset, azért az végig látszott, hogy jelen pillanatban előrébb tartunk, mint ellenfelünk. A mérkőzés elejétől kezdve feszesebben védekeztünk, gyorsabban és tudatosabban játszottunk. Nekem személy szerint támadásban a kilencgólos Kocsmár Orsi játéka tetszett a legjobban, mellette pedig Soltó Julcsi tíz, Barta Zsófi öt, míg Viszokai Viki is négy találattal zárt. Az említetteken kívül Gesztiványi Luca teljesítményét is szeretném kiemelni. Bár még nagyon fiatal, ő is egy remek képességű, jó mozgású, balkezes lány, akiben rengeteg lehetőséget látok, remélem, a mostani teljesítményéből további önbizalmat merít a folytatásra. Ami a védekezést illeti, Kiss Eszter és Tóth Szabina védőmunkája különösen tetszett. Szerdán hétközi meccsen, 14 órától az aranyesélyes Balmazújvárost fogadjuk, reméljük sokan kilátogatnak majd a Leányka útra!

Gesztiványi Luca, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – Már január 2-án elkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra, és nagyon vártuk az első idei mérkőzést. Kiválóan kezdett a csapat, gyors játékkal hamar jelentős előnybe kerültünk. Voltak kisebb hullámvölgyek és hibák, de a tempót a meccs végéig tartani tudtuk. Kemény védekezés és a kapuban a jó védések után, gyorsan tudtunk támadni, a pontos indításokat gólokkal fejeztük be. Jól indult számunkra ez az év, de tudjuk, hogy fontos mérkőzések vannak még hátra. Nagyon büszke vagyok mindenkire, és örülök, hogy egy ilyen elszánt csapat tagja lehetek. Továbbra is keményen dolgozunk, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni ebből a szezonból.


 

Eredmény:

Serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 12. forduló
Miskolci VSC – Eszterházy SC 25-43 (11-20)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 10, Kocsmár Orsolya 9, Barta Zsófia 5, Viszokai Viktória 4, Kiss Eszter, Tóth Szabina, Nagy Kincső, Gesztiványi Luca 3-3, Lukács Lilla, Kun Liliána, Bérczessy Sarolta 1-1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Balkányi ISE – Hajdúböszörményi TE 18-18
Salgótarjáni SKC – Mezőkövesdi KC 25-39
Villány Füzesabonyi SC – Sárospataki USI 41-9
Újfehértó-Kállósemjén SzSE – Balmazújvárosi LKSE 14-41

 

 

Fenyves Balázs, 2023.02.22.