Nehéz körülmények serdülőinknél

A járványhelyzet miatti minimális létszámú edzéslehetőség már az eredményességen is látszik.


 

Rendkívül csalódott és elkeseredett értékeléssel állt elő honlapunknak a másodosztályú serdülő bajnokságban szereplő Eszterházy SC serdülő együttesének trénere, ami nem a véletlen műve. Miután a járványhelyez miatt, szinte teljesen ellehetetlenül a felkészülés, továbbra is nehéz helyzetben kell hétről hétre pályára lépnie a társaságnak, mint például legutóbb Hódmezővásárhelyen.

– Az utóbbi egy hónapban folyamatos nehézségek elé állított minket a vírus, sajnos ez volt a negyedik hét, hogy nincsen termünk és úgy edzünk, hogy a helyszínt aznap még nem is tudjuk. Emellett a betegségek, a karantén és még néhány sérülés is nehezítette, és jelenleg is nehezíti a dolgunkat. Ebből adódóan, Hódmezővásárhelyen is hét játékost kellett nélkülöznünk – kesergett honlapunknak a serdülő csapat legutóbbi játéknapját követően, Molnár Nikolett, a lányok edzője.

– Sajnálatos módon hamar eldőlt ez a mérkőzés, értékelni sem nagyon tudom, hiszen nem találtuk a helyünket. Mivel felkészülni nem tudtunk, így az egyedüli, amiben bízhattam az az, hogy talán a labdaéhség jó irányba fordíthatja ezt a találkozót. Mégsem így alakult. Rengetek technikai hiba, és pontatlanság jellemzett minket, nem találtuk el a kaput, nem éreztük a teret, a távolságokat. Emellett minél több idő telt el, annál kevesebb önbizalom látszott a lányokon, és ez vezetett minket, ehhez a sok gólos vereséghez.

Nem tudom hibáztatni a lányokat, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy nem tudunk gyakorolni. Jelen körülmények között a legfontosabb feladatom az, hogy a lelket tartsam bennük, es arra ösztönözzem őket, hogy legyenek kitartóak. Mindenkinek nehéz ez az időszak, mindenki egy új helyzettel áll szemben, de bízom abban, hogy előbb-utóbb találunk megoldást arra, hogy megfelelően tudjunk készülni a mérkőzésekre.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 4. forduló
Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy SC 36-15 (17-5)
Egri gólszerzők: Losonczi Anna 6, Kóczián Eszter 3, Székely Lotti 2, Gmitra Petra, Román Lilla, Nagy Zója, Fehér Zsófi 1-1.

 

A 4. forduló további eredményei:

FTC II. – Hajdúnánás SK 22-30
Gödi SE – Kazincbarcikai KSE 23-29
Csepel DSE – Gyömrői KA 26-25
Kazincbarcikai KSE – Kispest NKK 23-26
Balmazújvárosi LKSE – Fiatal Kézilabdások SE 14-28

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.14.