Nehezebb a vártnál

Ifjúsági csapatunk első negyvenöt perce szorosan alakult, csak ezután sikerült megtörni a szegedi ellenfelet.


 

Azok után, hogy egy hete, több sebből vérezve ugyan, de nagy csatában minimális különbségű vereséget szenvedett el Algyőn az Eszterházy SC ifjúsági alakulata, a mögöttünk hagyott hétvégén hazai környezetben javíthatott. Az ellenfelet ezúttal is egy dél alföldi gárda, a Kézilabda Szeged SE szolgáltatta, a Leányka úton pedig nem is vártunk más eredményt, mint győzelmet. – Kicsit beragadtunk a rajtnál, kerestük magunkat az első félidőben, így egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni – kezdte értékelését az egri csapat edzője, Lakatos László.

– Az akarattal nem volt probléma, de védekezésben hiába volt a sok ütközés, valahogy mindig kialakult a gólhelyzet a vendégeknél. Támadásban nagyon gyorsan akartunk építkezni, ami sok hibával társult. Minimális előnnyel fordultunk a szünetben, és a második félidő elején sem tudtunk változtatni a védekezésünk tartósságán. A negyvenötödik perctől tudtunk egy kicsit jobban ellépni, és ez szerencsére kitartott a végéig.

Nem játszottunk jól, de az akarat ezúttal átvitte a csapatot minden nehézségen. Sok időt töltöttünk védekezésben, ez pedig sok lábmunkával és ütközéssel járt. Hibáztunk sokat, azonban gyakorlásnak tökéletes volt. Egyénileg Tóth Abigélt, valamint a hibátlanul teljesítő Romány Kingát emelném ki.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúági II. osztály, kelet, 15. forduló
Eszterházy SC – Kézilabda Szeged SE 31-27 (15-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Csörgő L., Vitális G.
ESC: Kovács A. – Ficzere Á. 2, Kovács D. 2, Kóczián E. Barabás R., Dohány V. 4, Nagy E. 5. Cs.: Zákányi 5, TÓTH ABIGÉL 5, ROMÁNY K. 5, Csomós A. 3, Losonczi A., Lénárt E., Szabó S. Edző: Lakatos László.

 

A 15. forduló további eredményei:

Óbudai KSI – Gödi SE 35-20
Kazincbarcikai KSE – DVSC Schaeffler II. 29-30
ENUSE – Szeghalmi NKC 29-36
Debreceni Sportcentrum SI – FKSE Algyő 25-42
DKA – Tempo KSE 38-27

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.21.
(FOTO: Balogh Tibor)