Nem állt össze a védelem

Így hiába állt többször is jól a Tempo KSE otthonában, végül kikapott ifjúsági csapatunk.


 

Gyakorlatilag fél nap sem telt el azután, hogy Gyálon tizenegy gólos egri győzelem született a felnőtt NB I/B-s bajnokság legutóbbi játéknapján, vasárnap már az ifjúságiak mezőnyében ismétlődött meg a párharc, vagyis küzdhetett meg az Eszterházy SC vendéglátójával, a Tempo KSE-vel.

A szánk íze ezúttal mégsem lehet túl jó, hiszen a házigazda fiataljai visszavágtak idősebb klubtársaik előző napi vereségéért. No, de nézzük, mi is történt a vasárnapi hatvan perc során! – A felnőtt csapatunk sikere után, természetesen mi is győzelmi szándékkal utaztunk Gyálra, ahol két veretlen csapat találkozott egymással, igaz, a hazaiak már két győzelemmel a zsebükben várták a mérkőzést – emlékezett vissza az előzményekre Lakatos László, az egri ifjúsági gárda trénere.

– Gyors két góllal kezdtünk, majd egy ideig felváltva vezettek a csapatok. Védekezésben nem haraptunk eléggé, és támadásban is hibáztunk a kapussal szemben. Elől szépen dolgoztak a lányok, Romány Kinga minden labdát összeszedett, és gólra váltott beállós pozícióban. Sikerült is három találatra növelni az előnyt, de a félidő vége a vendéglátóknak jobban sikerült, így minimálisra csökkent az előnyünk.

A második játékrészben sem javult a védekezésünk, nem volt meg a kellő hőfok, akarat. Buta gólokat kaptunk figyelmetlenségek miatt, több labdaszerzést is elmulasztottunk. Sajnos kapusteljesítményünk sem volt ezen a napon. Ennek ellenére is megnyerhettük volna a mérkőzést, ha fejben nyugodtabbak vagyunk támadásban. A futó kontrajátékunkat sokszor elhibáztuk, illetve nem aknáztuk ki a lehetőségeket. A jól működő támadásépítésünk, vagy az elrontott utolsó passz, vagy a rossz befejezés miatt nem érett góllá. Ráadásul még három bűntetőnk is kimaradt. Összességében egy jól felkészült, remek kapusteljesítményt produkáló, de verhető csapattól kaptunk ki.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 3. forduló
Tempo KSE – Eszterházy SC 35-32 (16-17)
Gyál, Gyáli Sportcsarnok.
ESC: Fodor L. – Solt 5, Kovács 1, ROMÁNY 7, Jurmann 4, Dohány 3, Király L. 1. Cs.: Barta K. – Zákányi 4, Barta A. 2, Fodor I. 2, Lénárt 3. Edző: Lakatos László.

 

A 3. forduló további eredményei:

Dabasi KC VSE – Kézilabda Szeged SE 45-27
Fiatal Kézilabdások SE – DVSC Schaeffler II. 31-32
Kispest NKK – Szeghalmi NKC 18-32
DVSC Schaeffler III. – DKA II. 24-39

 

 

Fenyves Balázs, 2020.09.28.