alt

Nem bírtuk a tempót


Rangadóra készültünk szombaton a kora esti órákban, hiszen az NB I/B keleti csoportjának negyedik fordulós slágermeccsét a Leányka úton rendezték. Eszterházy KESC – PC Trade Szeged KKSE, egy hibátlan, és egy eddig egyszer botló ellenfél randevúja.

A kezdésre nem véletlenül alakult ki kiváló atmoszféra, érezték a drukkerek is, hogy komoly tétje lesz a találkozónak. Ugyan nem volt telt ház az Eszterházy-csarnokban, de a klub nagyon sok utánpótlás játékosa foglalt helyet a lelátón, és bizony az Eger Bulls szurkolói csoport mellett sok esetben hallatták is a hangjukat.

Szépen lassan aztán elkezdődött az összecsapás, méghozzá elég komoly tempóban. Kezdetben úgy tűnt, jól kapják el a startot a hazaiak, akik Buzsáki Nikolett és Sári Barbara találataival gyorsan el is mentek két góllal. Csakhogy a folytatás egyre nehezebbé vált. Zsinórban három eredményes szegedi akció következett, és máris átvette a vezetést a vendég gárda.

Ekkor még nem tudtuk, hogy 2-1-nél vezet utoljára a házigazda. Pedig sajnos így lett. A folytatásban az is kiderült, hogy 4-4-nél állnak utolsó alkalommal egymás mellett a felek, ezt követően ugyanis robbantottak Bakó Botond tanítványai, és idővel állva is hagyták az egyetemistákat.

Az első játékrészben még úgy ahogy, sikerült tartani a csongrádiak nagyon komoly sebességét. A félidő hajrájára például még 11-10-re zárkózott az EKESC, de az utolsó percek megint rosszul zárultak, így a szünetben mínusz háromnál tartottunk. Innentől kezdve pedig nem volt pardon, a térfélcserét követően még komolyabb tempóra váltott az SZKKSE.

A második felvonás felénél már mínusz hatot mutatott az eredményjelző, és sajnos nem nagyon látszódott semmi olyan jel, ami arra engedett volna következtetni, hogy lenne még remény a felzárkózásra. A végjáték ezért teljes mértékben izgalommentesre sikeredett.

Katasztrófa persze nincs, ezen a találkozón ugyanis egyértelműen megmutatkozott, hogy hiába is tartozik mindkét együttes a keleti csoport élmezőnyéhez, mégis más kategóriát képvisel. Az idei szezon veretlensége ezzel a negyedik körben tört meg, vagyis a játéknap után már nem lesznek listavezetők az egriek.

alt

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Azt kell mondanom, hogy teljesen egyértelmű volt a szegediek dominanciája. A két keretben nem ugyanolyan kvalitású játékosok szerepelnek, és ez meg is mutatkozott a pályán. Az első félidőben még valamelyest tudtuk tartani ellenfelünk nagyon komoly sebességét, de a fordulás után már nem volt esélyünk. Azt gondolom, a két együttes nem ugyanazokért a célokért fog versenyezni a szezonban, ettől függetlenül elégedett vagyok a lányokkal, mert jól végzik a dolgukat, de egyszerűen ez most egy erősebb ellenfél volt nálunk. Jövő héten a Pénzügyőr ellen szeretnénk javítani.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 4. forduló
Eszterházy KESC – PC Trade Szeged KKSE 21-28 (10-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Medve R., Tarnavölgyi G.
EKESC: Győrffy – Bocsi 1, Iván E. 4, Petrovics 3, Sári 5 (2), Hanczvikkel, BUZSÁKI 6. Cs.: Leiner – Molnár N. 1, Muhari, Majoros, Nyakó, Kobela 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 2/2. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 4-6, 18. p.: 6-7, 24. p.: 8-10, 36. p.: 12-16, 42. p.: 15-20, 48. p.: 17-23, 54. p.: 19-26.

A 4. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Kézilabda Szeged SE 36-20
Hódmezővásárhelyi LKC – Gyömrő VSK 35-25
Gödi SE – Pénzügyőr SE 38-22
Nyíradony VVTK – Orosházi NKC 26-28
NKK Balmazújváros – Szent István OTP 24-31
Szentendrei NKE – Hajdúnánás SK 32-26

Fenyves Balázs, 2017.10.07.
(FOTO: Kakuk Dániel)

Start a Conversation