Nem jött be a duplázás

Sokan két meccset játszottak vasárnap, és ez bizony rányomta bélyegét harmadosztályú ifjúsági együttesünk Szerencs elleni mérkőzésére.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Mivel keretünk jelentős része kora délután U17-es meccset játszott, így ezeknek a játékosoknak húzósabb napjuk volt a szokásosnál. Sajnos a találkozó nem indult jól, nagyon beragadtunk az elején, elől ziccereket hibáztunk, hátul könnyű gólokat kaptunk, így ellenfelünk már a hatodik percben öt, a szünetben aztán hét góllal vezetett. A második játékrészben változtattunk, majdnem egy teljes félidőn keresztül hét a hat ellen játszottunk, egyrészt, hogy maradjon energiánk a végére, másrészt, mert ellenfelünk nyitott védekezését így jóval hatékonyabban meg tudtuk bontani. Amit amúgy egész jól megoldottak a lányok, sőt, a második félidőt már sikerült megnyernünk, a találkozót viszont már nem. Bocsi Dórának a kapuban és Ágó Sárának tetszett ma leginkább a játéka, de igazából mindenki kitett magáért, nem volt gond az akarással.

Bocsi Dóra, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Sajnos legutóbbi meccsünket egy 0-5-ös sorozattal kezdtük, ettől függetlenül senkinek nem ment el a kedve a játéktól. Mindenki nagyon igyekezett, hogy minél közelebb zárkózhassunk ellenfelünkhöz. Sajnos az első félidő végére ez nem jött össze. A második félidőben más taktikával léptünk pályára, hét a hat elleni játékot játszottunk, ami általában eredményes volt. Az utolsó öt-hat percben egy egészpályás emberfogással is megpróbálkoztunk, ám ennek ellenére nem tudtunk felülkerekedni az ellenfelünkön. Bár kikaptunk, nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindenki a maximumot nyújtotta és élvezte a meccset.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 19. forduló
Eszterházy SC – Szerencs VSE 29-34 (10-17)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 10, Ágó Sára 6, Nagy Kincső, Józsa Kiara 3-3, Koncz Regina, Kerepesi Kata 2-2, Huszár Nóra, Cseh Alexandra, Kréti Kornélia 1-1.

 

A 19. forduló további eredményei:

Dabas KC VSE – Mezőkeresztes VSE 43-14
TFSE – Szalézi DSE 37-26
Jászberényi TF DSE – Váci NKSE II. 26-38

 

 

Fenyves Balázs, 2023.05.02.