Nem kíméltük a Kövesdet

Harmadosztályú serdülőink nagy fölénnyel győzték le a dobogóra esélyes szomszédvári riválist.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A dobogóért harcban álló Mezőkövesd együttesét fogadtuk a Leányka úton. Csapatom az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, feszes, kemény védekezés után, remekül gyorsítva a játékot, rendre minőségi helyzeteket dolgozott ki, és látványos, szép gólokat szerzett. A kondicionális fölényünket is ki tudtuk használni, az első félidő hajrájában teljes mértékben sikerült dominálni, így már a szünetben tizenkét gólos volt az előnyünk. A második játékrészben a nagyobb fór birtokában már egy könnyedebb örömjáték is belefért, végül tizennégy gólos győzelemmel tartottuk itthon a két pontot. Kocsmár Orsi támadásban remek napot zárt, az összes kísérletét gólra tudta váltani. Viszokai Viki és Tóth Szabina komplex meccset tudhatott magáénak, elől és hátul is remek megoldásokkal vétették észre magukat. Nem mehetünk el szó nélkül Kiss Eszter, Bartók Réka és Lukács Lilla hatékony védőtevékenysége mellett sem. Nagyban megkönnyítették Kalcsó Luca dolgát a kapuban, aki ezúttal egy remek üres kapus, egészpályás góllal is szórakoztatta a kilátogatókat. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, azt gondolom, kifejezetten jó ütemben haladunk a csajokkal.

Kocsmár Orsolya, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – Hazai pályán, de rendhagyó időpontban, hétfő délután fogadtuk a Mezőkövesd csapatát. Jól felépített támadásokkal és magabiztos védekezéssel már a félidőre kétszer annyi gólt dobtunk, mint ellenfelünk. A különbség a mérkőzés végére tovább nőtt, amiben a jó kapusteljesítménynek is nagy szerepe volt. Van még néhány fontos mérkőzésünk a szezonban, így a továbbiakban is azon dolgozunk, hogy hasonlóan jó teljesítményt tudjunk nyújtani.


 

Eredmény:

U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 17. forduló
Eszterházy SC – Mezőkövesdi KC 40-26 (24-12)
Egri gólszerzők: Kocsmár Orsolya 10, Viszokai Viktória 9, Tóth Szabina 6, Soltó Julianna, Barta Zsófi 4-4, Lukács Lilla, Bartók Eszter 2-2, Kalcsó Luca, Nagy Kincső, Gesztiványi Luca 1-1.

 

A 17. forduló további eredményei:

Miskolci VSC – Újfehértó-Kállósemjén 40-26
Balkányi ISE – Salgótarjáni SKC 17-32
Villányász Füzesabonyi SC – Balmazújvárosi LKSE 27-34
Sárospataki USI – Kazincbarcikai KSE 22-51

 

 

Fenyves Balázs, 2023.04.05.