Nem volt kérdés Böszörményben

Tizenhat gólos győzelemmel abszolválta a legutóbbi mérkőzését Harsányi Kálmán harmadosztályú serdülő együttese.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Hajdúböszörményben jártunk vendégségben, ahol a HTE csapata fogadott bennünket. Nagy különbséggel nyertünk, és alapvetően egy percig nem volt kérdés a találkozó végkimenetele, mégis maradt bennem hiányérzet. Maradt, mert magas volt a technikai hibáink és rossz indításaink száma. Kalcsó Luca, majd Gönczi Anna is jól kezdett a kapuban, Kocsmár Orsi gólerősen játszott, de rajtuk kívül Viszokai Vikit és Tóth Szabinát is ki tudom még emelni a látványosan jó hozzáállásuk miatt. Arra számítok, hogy a következő három fordulóban körvonalazódik, mi lehet a reális cél ebben a szezonban. Bár magasra tettük tavaly a lécet, tudom, hogy sokkal több van még ezekben a lányokban és képesek ezt megugrani.

Gönczi Anna, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – Azt hiszem, lassúak voltunk az elején, így csak úgy, mint az előző pár meccsen, gyengébben kezdtünk. Döcögősebben ment a játék, és sok volt a technikai hiba. Az indítások sem úgy sikerültek, ahogyan azt mi szerettük volna, ráadásul sok ziccert hagytunk ki, ami növelhette volna a gólkülönbséget a két csapat között. A második játékrészre kicsit talán összeszedettebbek lettünk. Végül magabiztosan nyertünk, ki tudtuk használni a két csapat közötti képzettségbeli különbséget. A védekezés ma a meccs nagy részében jobban ment, így a kapusok is jó százalékkal tudtak teljesíteni. Összességében minden hibánk ellenére, elégedett vagyok a csapattal, és a lényeg, hogy ezúttal is két ponttal lettünk gazdagabbak. Hibáinkat kijavítva küzdünk tovább a dobogó legfelső fokáért.


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 8. forduló
Hajdúböszörményi TE – Eszterházy SC 23-39 (9-19)
Egri gólszerzők: Kocsmár Orsolya 9, Tóth Szabina 7, Soltó Julianna, Viszokai Viktória 6-6, Barta Zsófi, Kun Liliána 4-4, Lukács Lilla, Kiss Eszter, Nagy Kincső 1-1.

 

A 8. forduló további eredményei:

Mezőkövesdi KC – Füzesabonyi SC 30-25
Újfehértó-Kállósemjén SzSE – Balkányi ISE 40-20
Balmazújvárosi LKSE – Sárospataki USI 63-9
Kazincbarcikai KSE – Salgótarjáni SKC 52-25
Nyíradony VVTK – Miskolci VSC 26-38

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.29.