Örömkézilabda az ificsapatnál

A Kazincbarcika tizenöt gólos legyőzésén túl, egy ijesztő jelent szemtanúi is lehettek a vasárnapi meccs résztvevői.


 

Fantasztikus támadójátékkal rukkolt ki tegnap az Eszterházy SC ifjúsági alakulata, a Kazincbarcikai KSE elleni hazai bajnokin legalábbis tényleg extra teljesítményt nyújtottak a lányok. Igazából nem is nagyon volt kérdés, melyik csapat örül majd a találkozó végén, így egy könnyed győzelemről tudunk beszámolni.

Az összecsapás egyetlen izgalmát a felnőtt gárda kerettagja, Solt Anna hajmeresztő szituációja jelentette. Történt ugyanis, hogy a jobbszélső egy földreérkezésnél olyan rosszul esett, hogy pillanatnyira elvesztette az eszméletét. A nagyobb bajt a szakszerű egészségügyi segítség, avagy Fónagy Miklós akadályozta meg, Annának azóta pedig kutya baja.

– Szerencsére csapatunk mentőse, Fónagy Miklós gyors és szakszerű segítsége orvosolta a bajt – emlékezett vissza a szituációra Lakatos László, az egriek trénere.

– Bevallom, hirtelen nagyon megijedt mindenki, de hál’ Istennek nem történt tragédia, amit ezúton is köszönök a csapat nevében Miklósnak! Hogy a játékról is szó essen, meglehetősen ki voltunk rá éhezve, nagyon készültünk erre a mérkőzésre, ráadásul már „csak” három hiányzónk volt a keretből sérülések miatt, így minden adott volt a jó szerepléhez.

Jó ütemmel kezdtük a mérkőzést, Jurmann Gréta irányításával ötletes támadásokkal és szép befejezésekkel kerültünk előnybe. Romány Kinga az ellenfél védőfalában, Zákányi Blanka jobb szélen volt ellenállhatatlan ebben az időszakban. Nagyon masszívan, és jó elővételezéssel védekeztünk, hiba esetén pedig Fodor Laura védett remekül a kapuban. A vendégek védekezés váltása okozott pillanatnyi zavarokat, de időkérés után már ez sem jelentett problémát.

Fordulás után sem változott a játék képe, nagyot küzdöttek a vendégek a felzárkózásért, de ezen a napon mi uraltuk a játékot. Fodor Ivett irányításával és Barta Adelinda kreatív játékával folytatódott az örömkézilabda. A csapatra visszatérve, örülök, hogy mindenki pályára lépett, és ilyen szép játékkal tartottuk itthon a két pontot. Bármilyen felállásban játszottunk, jól kapcsoltuk egymáshoz a játékelemeket, és védekezésben is végig kitartott a fegyelem. Amíg edzhetünk és játszhatunk, dolgozunk tovább, a mai nap biztató volt a jövőre nézve.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 7. forduló
Eszterházy SC – Kazincbarcikai KSE 38-23 (18-12)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Gulyás G., Székely B.
ESC: FODOR L. – ZÁKÁNYI 6, KOVÁCS 3, BARABÁS 2, JURMANN 7, BARTA A. 5, Lénárt E. 2. Cs.: BARTA K. – Solt 1, Ficzere, ROMÁNY 5, FODOR I. 3, DOHÁNY V. 2, Király L. 1, Nagy, Szendrődi 1. Edző: Lakatos László.

 

A 7. forduló további eredményei:

DVSC Schaeffler III. – Dabasi KC VSE 18-29
Tempo KSE – DKA II. 25-37
Fiatal Kézilabdások SE – Kézilabda Szeged SE 27-40
DVSC Schaeffler II. – Szeghalmi NKC elmaradt
Kispest NKK – Gödi SE elmaradt

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.09.
(FOTO: Balogh Tibor)